Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
My Mother Frank (2000)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Mark Lamprell
Medvirkende: Sinéad Cusack, Sam Neill, Matthew Newton, Rose Byrne m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air
Udgivet: 25. september 2007
Anmeldt af: Beate Cecilie Stampe Rasmussen
 
 
Frances Regina Aileen Nano Kennedy (Sinéad Cusack) er for nylig blevet enke. Frank, som hun i daglig tale forkortes til, hjælpes gennem sorgen af de lokale nonner, veninderne og hendes store børn.

Den ældste, datteren Margaret, har mand, hus og småbørn, mens sønnen David (Matthew Newton) bor stadig hjemme, mens han læser på universitet. Alle ønsker, at Frank skal komme videre med livet og lægge sorgen bag sig. Men de ønsker ikke, at hun forandrer sig til et andet menneske end hvad de har brug for. Der har de gjort regning uden vært, for Frank har en gammel drøm om at bruge sit gode hoved på andet end at holde hus, passe børn, gå til pigefrokost og være en god katolik.

Hun vil have en universitetsuddannelse og går på med krum hals. På universitet mødes hun heller ikke af begejstring. Hendes lærer, professor Mortlock (Sam Neill) benytter enhver lejlighed til at gøre hende opmærksom på at hun tager pladsen for en yngre og David opstiller regler, så han kan undgå det pinlige i at have sin mor som studiekammerat.

David er håbløs forelsket i sin bedste vens kæreste, Jenny (Rose Byrne) og det bliver ikke meget bedre, når Frank prøver at hjælpe. Der er lagt op til konflikt, men en hændelse ændrer ikke bare Frank, men også hele omverden.

Mark Lamprell har skrevet og instrueret dette hjertevarme portræt af en australsk familie i forandring. Plottet er set før, som i f.eks. Lærenemme Rita, men denne film har ikke samme forudsigelige sukkersøde afslutning.

Dertil er australske film altid mere realistiske, ironiserende og fuld af kærlige klap til skuespillerne. Filmen er fyldt med flotte præstationer, der leveres af en række af Australiens bedste skuespillere, som desværre ikke er så kendt i det store udland.

Sam Neill, kendt for Jagten på Røde Oktober og Jurassic Park, spiller her en meget lille fin rolle, som han blev nomineret for ved Australian Film Institute.

My Mother Frank har vundet flere priser i 2000, blandet andet prisen som den mest populære film ved Melbourne International Film Festival og bedste udenlandske film ved Temecula Valley International Film Festival.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017