Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Mum & Dad (2008)
 
 
  Genre: Splatter
Instruktør: Steven Sheil
Medvirkende: Olga Fedori, Dido Miles, Perry Benson, Ainsley Howard, Toby Alexander m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. juni 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Linda (Olga Fedori) gør rent i Heatrow Lufthavn og kommer i snak med kollegaen Birdie (Ainsley Howard) og dennes lettere retarderede bror, Elbie (Toby Alexander).

Da Linda misser den sidste bus hjem en sen aften, tilbyder Birdie, at hun kan gå med dem hjem og overnatte. Det er slet ikke til ulejlighed, da Birdie og Elbies adoptivforældre elsker gæster.

Linda tager imod tilbuddet. Der er ligesom heller ikke rigtig noget alternativ. Men hun finder meget hurtigt ud af, at hun er kommet til en familie direkte fra helvedet.

Mum (Dido Miles) og Dad (Perry Benson) er to helt specielle mennesker, der ynder tortur og sadisme - rettet mod deres "børn". Linda bliver indlemmet i familien som den nye datter og hun skal lære disciplin og underkastelse.

Linda kan nu enten give op og blive en del af denne psykopatiske familie, eller hun kan forsøge at mobilisere sine sidste sparsomme kræfter og komme væk ...

Mum & Dad er en meget ubehagelig film - både fysisk og ikke mindst psykisk. Det, der gør den ubehagelig, er, at Mum og Dad udadtil virker som nogle hyggelige mennesker, sådan rigtig hr. og fru Fish & Chips.

De ser ganske almindelige ud, opfører sig pænt og ordentligt udenfor huset og på en eller anden sær måde elsker de skam også deres to adoptivbørn, Elbie og Birdie, og nu også Linda. De er en rigtig lille kernefamilie med de rette værdier.

Der er naturligvis også lidt humor tilsat. Men det er så gennemført, at humoren egentlig bliver endnu mere skræmmende og grotesk.

De fem hovedrolleindehavere, Olga Fedori, Perry Benson, Dido Miles, Ainsley Howard og Toby Alexander yder toppræstationer i hver deres rolle. De virker troværdige og naturlige.

Dialogerne er fine. Og almindelig hverdagssnak rundt om middagsbordet, mens Elbie pakker ligstumper væk, virker ganske naturligt og fredsommeligt.

Jeg glæder mig meget til at se mere fra instruktøren Steven Shiels hånd. Mum & Dad kan han i hvert fald godt være tilfreds med. Det er rendyrket ondskab og rigtig godt udført.

Hvis man har hang til film om dysfunktionelle familier, er Mum & Dad et must. Ens egen familie kommer til at fremstå som de rene engle ved siden af, og måske kommer man til at holde lidt mere af dem, efter at have set Mum & Dad.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017