Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Mulan 2 (2004)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: -
Medvirkende: Mulan, Shang, Mushu m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Legenden fortsætter i Mulan 2. General Shang og Mulan skal giftes, men lige inden brylluppet sender kejseren bud efter dem. De skal på en hemmelig mission. De skal ledsage kejserens tre døtre til Mongoliet, hvor de skal tvangsgiftes med tre prinser, hvis ikke vil Kina blive angrebet.

Sammen med tre udvalgte soldater, dragen Mushu og græshoppen Krikee drager Mulan, Shang og prinsesserne af sted mod Mongoliet. Undervejs går det op for Mulan, at det er arrangerede ægteskaber, hvilket hun ikke bifalder. Hun beslutter sig for at hjælpe dem, og nu starter de første kontroverser mellem Shang og Mulan, godt hjulpet af Mushu, der er bange for at miste sit job som beskytter, når/hvis de to bliver gift.

Det er en spændende historie, der er godt krydret med de sædvanlige iørefaldende sange og melodier, dramatiske optrin og sjove episoder. Jeg sad med mit lånebarn på seks år og så den, og han var helt stille i samtlige minutter, filmen varede. Det er ret usædvanligt for ham. Det eneste han syntes var mærkeligt, var, at når det nu var kinesere, hvorfor så de så ikke mere kinesiske ud? Og hestene var tegnet helt forkert.

Det er en dramatisk historie, og ser man filmen i selskab med seks-årige, må man belave sig på en hel del forklaringer efter filmen. Bl.a. tvangsægteskaber, hvad er et dynasti og mere i den dur. Jeg er helt klar over, at Mulan 2 er et hit i den unge mands øjne, og det er en af de film, der vil drive moderen til vanvid, når den bliver smidt i afspilleren for 450. gang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017