Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Mulan (1998)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: -
Medvirkende: Mulan, Fa Zhou, Shang m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Da de frygtelige hunner truer med at angribe Kina, lader kejseren alle mænd indkalde til hæren - gamle såvel som unge. Mulans gamle og syge far Fa Zhou bliver også indkaldt. Mulan må følge sit hjerte og indtager uden faderens viden hans plads i hæren. Mulan ved udmærket godt, at hvis hendes rigtige køn bliver røbet er det ensbetydende med døden.

Mulan kommer i træningslejr under ledelse af kaptajn Shang. Hun har selskab af den beskyttende drage Mushu og den lykkebringende græshoppe Krikee, men Mulan får brug for al sin list og snilde, hvis hun skal hjælpe Kina mod hunnerne og deres grusomme leder Shan-Yu.

Det er en typisk Disney-film med masser af action, sjove episoder og god musik. Der er kræset meget for farverne i historien. Dystre scener er i dystre farver og i de glade scener er hele farvepaletten blevet brugt. Historien er bygget op om en legende fra det gamle Kina, som er blevet fortalt igen og igen. Figuren Mulan er lige så kendt i Kina som f.eks. Jean D'Arch er i vesten.

Der er et imponerende udvalg af ekstramateriale. En af de mere finurlige er en musikvideo med Jackie Chan, der synger på kantonesisk. Højst besynderligt.

Mulan er helt klart en klassiker, der skal stå på DVD-hylden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017