Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Motorway (2012)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Pou-Soi Cheang
Medvirkende: Shawn Yue, Anthony Wong m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Kinesisk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 9. januar 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Cheung (Shawn Yue) arbejder for færdselspolitiet i Hong Kong. Den unge betjent er del af en særlig og hemmelig afdeling, Stealth Drivers, hvor de med deres evner bag et rat og tunede sportsvogne jagter fartsyndere.

Ved side har Cheung den ældre kollega, Lo (Anthony Wong), der med hastige skridt nærmer sig pensionen. Den erfarne kollega, der gennem årene har prøvet lidt af hvert, fungerer samtidig som mentor for Cheung.

Trods Cheungs køreevner, må han give fortabt overfor den kriminelle Jiang Chin (Guo Xiaodong), der slipper fra betjentene i nogle af Hong Kongs smalle gyder, hvor en bil umuligt burde kunne komme igennem.

De to betjente får dog en langt mere alvorlig udfordring, da Jiang Chin kommer i ledtog med en hærdet forbryder, der er flygtet fra fængslet, og de sammen stjæler en værdifuld diamant. Der er atter lagt op til en konfrontation i de smalle gyder.

Temaet med den unge, mindre erfarne betjent, der ender med at måtte søge hjælp hos sin ældre, men mere erfarne partner, er bestemt set før. Men sjældent med så lidt reel handling som det er tilfældet i Motorway (Che sau).

For i bund og grund er omdrejningspunktet i filmen hurtige biler og biljagter. Hvilket der så også er i noget, der grænser til overflod. Det er dog ikke udelukkende potens og dækrøg.

Der er således fundet plads til lidt feminimt. I form af Los kone og den smukke, unge læge, Yee (Barbie Hsu). Sidstnævne lever i øvrigt ganske godt op til sit virkelige navn og pynter således gevaldigt i en noget testeron-præget film.

Skuespillet kunne bestemt være bedre. Anthony Wong gør det egentlig glimrende som den ældre og erfarne betjent, men til gengæld fremstår Shawn Yue temmelig robotagtig og overfladisk. Synd, når der er så lidt ud over det rent mekaniske i Motorway.

Til gengæld er der masser af action. Særligt, selvfølgelig, den motoriserede af slagsen. Og den del fungerer da også rigtig godt.

Det skyldes ikke mindst koregrafi og de flotte optagelser. Her kommer de mange potente biler, dækosen og biljagterne virkelig til sin ret, og danner en nærmest poetisk helhed.

Helt veje op for filmens mangler, kan det dog ikke. Men dog nok til, at den samlede vurdering sniger sig over det godkendte.

Holder man af biljagter og dækrøg, er det dog svært at komme uden om Motorway. For begge dele er der nemlig i så rigelige mængder, at man nærmest kan lugte det afbrændte gummi.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017