Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Mother of Mine (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Klaus Häro
Medvirkende: Topi Majaniemi, Maria Lundquist, Esko Salminen m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Finsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet:
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Under 2. Verdenskrig blev omkring 70.000 finske børn sendt i sikkerhed til neutrale Sverige. 70.000 små skæbner med hver deres historie, og Mother of Mine er ni-årige Eeros (Topi Majaniemi) historie.

Hans far er faldet i kampen, og hans mor ser ingen anden udvej end at sende Eero i sikkerhed. Han bliver skippet af sted, uden egentlig at vide, hvad der foregår. Han kommer til Skåne, og da hans svenske er stærkt begrænset, er der en del begynder vanskeligheder.

Hans svenske mor Signe Maria Lundquist har svært ved at skjule sin skuffelse. Hun havde håbet på at få en lille pige. Derimod har svenske far Hjalmer (Michael Nyquist) ingen problemer med at byde den lille forvirrede dreng velkommen både med sjæl, hjerte og oprigtighed.

Mother of Mine er en meget stille og gribende film. Instruktørens valg med at lade nutidige scener, hvor den voksne Eero konfronterer sin gamle finske mor, er optaget i sort/hvid, hvorimod tilbageblikkene er i farver, er en genial kontrast og virker meget følelsesladet.

Det er en film om kærlighed, forsoning, skæbner og menneskelighed. Filmen har vundet fem internationale priser, og det er fuldt ud fortjent.

Topi Majaniemi, der spiller Eero, gør det med en stor overbevisning, og han behøver såmænd ikke så mange ord at gøre godt med. Alt kan læses i hans øjne og kropssprog.

Det er kun den anden finske film, jeg har haft fornøjelsen af at anmelde. Den første var I lykkens skygge, hvor jeg nærede forventninger til næste udspil fra Finland. Og jeg må sige, at Mother of Mine indfriede mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale dette lille drama.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017