Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Motherhood (2009)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Katherine Dieckmann
Medvirkende: Uma Thurman, Anthony Edwards, Minnie Driver, Arjun Gupta m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. april 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Eliza (Uma Thurman) står op til en dag, der er dømt til ikke at skulle være som alle andre. Det er nemlig datteren, Claras, seks års fødselsdag og den skal selvfølgelig fejres behørigt.

For familien Welch, der også består af manden Avery (Anthony Edwards) og sønnen Lucas på fire år, starter dagen dog som de fleste andre. Meget hektisk med at få familien klar til arbejde og skole.

Eliza har nu dagen til at få købt ind og gjort klar til datterens fødselsdagsfest med alle sine venner. Desuden skal hunden luftes, Lucas skal beskæftiges, den ældre nabokone ses til, veninden Sheila (Minnie Driver) mødes og den fordums karriere som en lovende forfatter skal passes på bloggen.

Med andre en dag med stress og jag for Eliza. Dagen gøres heller ikke nemmere af, at familien bor på Manhattan, hvor det at finde en parkeringsplads i nærheden af boligen kan være en kamp, højt oppe i en ældre bygning uden elevator.

Eliza når det hele, men ikke uden sværdslag og ikke uden at komme op at skændes med en del andre mennesker undervejs. Hun får tilmed gjort Sheila stiktosset, da Eliza får smidt venindens meget personlige beretning på sin blog til skue for alverden.

Indkøbene må klares af flere omgange på cykel, og på et tidspunkt får hun hjælp med at bære indkøbene op på sjette sal af et bud, der kommer med et brev til manden, som selvfølgelig endnu ikke er kommet hjem for at hjælpe med fødselsdagsforberedelserne.

Buddet, Nikesh (Arjun Gupta), hjælper med at blæse balloner op og sammen får de begge en kort pause med at lytte og danse til musik fra Elizas yngre og friere dage. Nikesh, der brænder for at blive forfatter, får desuden mindet Eliza om sin kuldsejlede karriere.

Det hele bliver, trods genvordigheder og trængsler, nået og datteren for en fantastisk fødsselsdag. Og Eliza kan slutte dagen af med en uventet økonomisk gevinst for familien og fornyet kærlighed til manden i sit liv,

Motherhood er mere et lettere humoristisk syn på en mors dagligdag end en egentlig komedie. Den har dog sine underholdende momenter, selv om det langt fra er en film, der inviterer til gentagne grine-flip, ligesom der scener, som umiddelbart virker en kende malplacerede.

Uma Thurman er god i rollen som den stressede mor, der skal få hverdagen til at hænge sammen og stadig finde tid til sig selv, veninder og så videre. Lige fra at glemme at spænde den yngste fast i bilen til rygningen i smug, fordi datteren jo er offer for anti-rygnings juntaen i skolen.

Alt i alt en ganske udmærket film, som udmærket også kan ses af mænd. Den er ingenlunde kun for mødre, der har ondt af sig selv og trænger til at blive bekræftet i, hvor hård en hverdag de har.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017