Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 40
Morgana le Fays slavepiger (1971)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Bruno Gantillon
Medvirkende: Dominique Delpierre, Alfred Baillou, Mireille Saunin m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 11. juli 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
To nydelige eksemplarer af den kvindelige race, Anna og Francoise (Mireille Saunin), er på biltur i det franske landskab. Efter et kortvarigt stop på en landevejskro, hvor stemningen og værten hurtigt får dem videre i dagens skema, løber de to unge kvinder tør for benzin.

De tyr til en gammel lade, hvor de kan overnatte. De opgiver hurtigt at tænde bål, da røgen sikkert ville kvæle dem, men Anna og Francoise får i stedet varmen ved at udforske hinandens kroppe. Det antydes det i hvert fald ...

Da Francoise vågner næste morgen, opdager hun til sin forfærdelse, at Anna er forsvundet. Francoise begynder selvfølgelig at lede efter veninden, men løber snart efter i dværgen Gurth (Alfred Baillou).

Gurth tilbyder at føre Francoise til Annas opholdssted. Dværgen bringer Francoise til et stort middelalderslot. Her møder Francoise slottets herskerinde, Morgana le Fay (Dominique Delpierre).

Udover herskerinden, er der et væld af smukke, unge kvinder på slottet. Morgana le Fay giver nu Francoise et valg: Hun kan enten underkaste sig, og samtidig opnå evig ungdom og skønhed, eller ende sine dage i slottets dystre fangekælder ...

Set med dagens øjne, er der ikke meget erotisk horror over Morgana le Fays slavepiger (Morgane et ses nymphes). Måske den kan have sat en mindre skræk i livet på seere for 40 år siden, men i dag skal der både blod og splatter i stride strømme til, før en film kan virke bare lidt skræmmende.

Og den slags er denne fortælling fuldstænding foruden. Faktisk foregår handlingen i et adstadigt, nærmest drømmeagtigt tempo, der til tider kan virke en kende langtrukkent. Men det drømmeagtige passer faktisk glimrende ind i det gamle slot og den smukke natur uden for slottets mure.

I det hele taget er Morgana le Fays slavepiger ganske smukt filmet, ligesom lyden er glimrende. Så håndværket er, ganske som skuespillet, helt i orden.

Der hvor Morgana le Fays slavepiger falder mest alvorligt igennem, i hvert fald ud fra denne anmelders betragtning, er på det erotiske plan. Bevares, der er da masser af nydelige pigebørn og nøgen hud, men egentlig erotik forbliver altså ved spredte glimt og antydninger.

Dermed er Morgana le Fays slavepiger så stueren, at den end ikke ville kunne forarge min efterhånden ældre mor (håber ikke, hun læser disse linier, for så er jeg da endegyldigt gjort arveløs). Ikke mindst, igen, set med nutidens knap så bonerte øjne.

I stedet spiller Morgana le Fays slavepiger langt mere på det intellektuelle plan, end man normalt ville forvente af en film i denne genre. Alene det, er med til at gøre den seværdig - hvis smukke kvinder, nøgen hud ad libitum og bondage light ikke er nok til at friste.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017