Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Mordets melodi (1944)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Bodil Ipsen
Medvirkende: Gull-Maj Norin, Angelo Bruun, Poul Reichhardt m.fl.
Varighed: 74 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. maj 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den gamle marskendiserfrue Sonja Neie (Anna Henriques-Nielsen) findes kvalt i sin butik, og det varer ikke mange dage, før en lidt let-levende kvinde ved navn Sonja (Tove Grandjean) ligeledes findes myrdet.

Politiet konkluderer ret hurtigt, at det er den samme morder, der står bag. Dels er der ikke tale om rovmord, dels er det yderst påfaldende, at begge ofre har samme fornavn. Derudover har vidner uafhængigt af hinanden fortalt, at kort forinden mordene, har de hørt en kvindestemme synge en lille fransk melodi.

Sangen bliver forbundet til den unge og smukke varietesangerinde Odette Margot (Gull-Maj Norin), der aften efter aften synger en lille smuk og sørgmodig fransk vise på etablissementet Eldorado.

Odette, hvis borgerlige navn er Sonja, er gift med den tidligere hypnotisør Louis Valdini (Angelo Bruun), som hun dog ikke har haft kontakt med de sidste seks år ... indtil en dag han dukker op i Eldorado.

Odette er i mellemtiden blevet venner med belysningsmesteren Max (Poul Reichhardt) og hun betror ham, at hun mistænker Louis Valdini for at hypnotisere hende til at begå de frygtelige mord.

Dette lyder lidet sandfærdigt, men snart er der endnu et offer - Max' pensionatsværtinde Sonja Bohman (Petrine Sonne). Nu starter en intens jagt på morderen.

Mordets melodi betegnes som Danmarks første gyserfilm, og den er tilmed instrueret af en kvinde, Bodil Ipsen. Den selvsamme kvinde, som den prestigefyldte "Bodil-pris" er opkaldt efter.

Nordisk Film har restaureret den digitalt, så den i dag fremstår som en perfekt film, hvilket giver et ekstra klaptræ. Det er simpelthen så suverænt flot restaureret. Der er intet fnidder på billedsiden, og selve lydsiden er helt renset, så det er en ren nydelse at se denne film.

Mordets melodi kan virke lidt tam - set med 2007 øjne, men den må have været opsigtsvækkende dengang i 1944. Manuskriptet er skrevet af Flemming Lynge efter Tavs Neiiendams hørespil af samme navn. Flemming Lynge stod også for manuskripterne på blandt andet Alle gaar rundt og forelsker sig og Diskret ophold.

Mordets melodi er, trods sin alder, ganske seværdig, men det store gys udebliver, hvilket nok skyldes den moderne filmindustri. Vi er blevet alt for forvænte.

Afsæt 74 minutter en stille regnvejrsdag og nyd en lille bid af vores kulturarv i form af Mordets melodi. Man spilder ikke tiden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017