Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Moralens vogter i New York (1965)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funés, Michel Galabru, Geneviève Grad m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. september 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I Moralens vogter i New York (Le Gendarme à New York) skal den amerikanske metropol være værtsby for en international politikongres. Politiet i Saint Tropez, Ludovic Cruchot (Louis de Funés) og hans mandskab af betjente, er udpeget til at repræsentere Frankrig.

Det fører til kaos allerede inden afgang. Ikke kun insisterer Cruchots datter, Nicole (Geneviève Grad), på at komme med på turen til det, for hende, forjættede land. Men også de rent praktiske forberedelser inden afgangen viser sig at være lidt af en prøvelse.

De franske betjente når dog langt om længe ombord på luksuslineren France og kursen sættes mod New York. Om bord kommer Cruchots stedsans dog på alvorlige prøver, ligesom alle betjentene slås med de sproglige færdigheder inden mødet med USA.

Med ombord på skibet er imidlertid også Nicole, der tager turen til New York som blind passager. Cruchot får andet end sine betjente at tage sig af på turen. For han bliver med at se syner i form af datteren, der jo umuligt kan være ombord.

Ved ankomsten til New York bliver Nicole hurtigt afsløret som ulovlig immigrant og bliver derfor arresteret, indtil en journalist øjner en god historie og tager hende under sine og sin avis "beskyttende vinger".

Så mens Cruchot og hans betjente kæmper med de sproglige og kulturelle barrierer, alt i mens de indtager New Yorks seværdigheder, bliver Nicole lidt af en berømthed i New York, og hun kædes sammen med en italiensk betjent for at skabe en sælgende historie. Derfor begynder Cruchot igen at se sin datter overalt, og ender med at bestille tid hos en psykiater, mens en af hans betjente ender på hospitalet.

Moralens vogter i New York er andet afsnit i instruktøren Jean Giraults serie om den overivrige landbetjent, der ender som befalingsmand for en række temmelig uduelige betjente i det franske ferieparadis Saint Tropez, hvilket kan ses i Moralen svigter i Saint Tropez. Det er helt klart en film, der er værd at se, hvis ellers man er til den franske komiker og hans noget koleriske humor.

Filmen byder på en række skønne scener fra New York, og inkluderer selvfølgelig en biljagt i klassiske New York-taxaer. Meget underholdende er også en scene med gadebander, der leder tankerne hen på klassikeren West Side Story fra 1961.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017