Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Moralen svigter i Saint Tropez (1964)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funés, Michel Galabru, Geneviève Grad m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. september 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Livet som anmelder af DVD-film er ikke altid en dans på roser. Særligt, når man ikke bare kan vælge og vrage mellem film, men er tvangsindlagt til at anmelde et bredt udvalg af de film, der dumper forbi i postkassen hos den strenge redaktrice.

Men bevares, det har da sine charmer og gode øjeblikke. Ikke mindst, når der pludselig dumper seks klassiske Louis de Funés-film ned i turbanen. For med den franske komiker går man aldrig helt i byen, hvis man vil fornøjes en films tid!

Moralen svigter i Saint Tropez (Le Gendarme de Saint-Tropez) er den første i en hel serie af film, hvor Louis de Funés giver den i rollen som den lidt overivrige betjent, Ludovic Cruchot. Her ser man hvordan landbetjenten bliver overført til ferieparadiset Saint-Tropez.

Her går den gode betjent i gang med at håndhæve loven, allerede inden han har mødt sin chef, Gerber (Michel Galabru). Og da han får nys om en flok nudister, sender han straks resten af politistyrken i skarp træning, så de kan fange de formastelige.

Enkemanden Cruchot er dog ikke alene i Saint-Tropez. Med sig har han nemlig datteren Nicole (Geneviève Grad), der i udgiver sig for at være datter af en velhavende yacht-ejer, så hun kan imponere sine nye venner.

Yachtens rigtige ejer viser sig dog at være en skrupelløs forhandler af stjålne malerier. Og dermed bliver Cruchot hurtigt indblandet i tyveriet af et uvurderligt Rembrandt-maleri, med alle de forviklinger, det medfører.

Moralen svigter i Saint Tropez er en af de film, der var med til at gøre Louis de Funés populær uden for Frankrigs grænser. Og det er bestemt ikke uden grund, for filmen byder på masser af gode grin.

Filmen giver også et godt billede af 1960'ernes Frankrig med tidens problemer og strømninger. Derfor er der også en del god satire undervejs.

Selv om Louis de Funés kan virke som en total klapkat i rollen som den overivrige landbetjent, der pludselig befinder sig i Saint-Tropez, så vil jeg ikke være smålig med antallet af klaptræer i min vurdering. Moralen svigter i Saint Tropez kan nemlig ses igen og igen, hver gang man ønsker sig et godt og uforpligtende grin.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017