Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Moon 44 (1990)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: Roland Emmerich
Medvirkende: Michael Paré, Malcolm McDowell, Lisa Eichhorn m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 3. april 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I 2038 er alle jordens råstoffer opbrugt. Det har fået de multinationale virksomheder til at kaste sig over rummet, hvor de kæmper om råstofferne i planeterne.

På Moon 44, der kontrolleres af Galactic Mining, er der hårde kampe. For flere af virksomhedens nærliggende måner er blevet indtaget af en konkurrende virksomheds kamprobotter. For at skaffe folk nok til at forsvare denne måne med, har Galactic Mining måttet ty til straffefanger.

Efter at nogle rumfartøjer er forsvundet på mystisk vis, har Galactic Mining desuden hyret Felix Stone (Michael Paré) til undersøge nærmere. Straks efter ankomsten går Stone i gang med at undersøge rygter om, at rumfartøjernes forsvinden skyldes ændringer på deres computere.

Det viser sig desuden, at de hovedmistænkte er blandt de ansvarlige for månens forsvar. Efter at have overlevet et mordforsøg, løser Stone delvist gåden, men bliver kort efter del af den nådesløse krig mellem de multinationale virksomheder ...

Instruktøren af Moon 44 er bestemt ikke en hr. hvem-som-helst, da han bl.a. står bag film som Independence Day, The Patriot, The Day after Tomorrow og Godzilla. Filmen skuffer da heller ikke.

Dog burde Roland Emmerich måske have valgt en lysmand, der huskede at købe pærer - eller bare betalte elregningen til tiden. Godt nok foregår det meste af filmen på en klode fjernt herfra, men alligevel sad jeg flere gange og forsøgte at få bare lidt mere lys på skærmen.

Jeg har lidt på fornemmelsen, at instruktøren med Moon 44, trods andre tiltag i samme genre, har villet give indtryk af, at hvis man er i det ydre rum, så er der intet lys. Ok, der er måske ikke lige en lokal sol i nærheden, men indendørs, hvor det meste af handlingen trods alt udspiller sig, må man vil forvente en eller anden form for belysning.

Det er til gengæld ganske underholdende atse, at der i filmen bl.a. bliver anvendt telefoner, der får min flere år gamle mobiltelefon til at virke ultramoderne igen. Omvendt er det er forfriskende pust, at filmen byder på en nærmest kæderygende helt/hovedperson. Modigt i Guds eget land, som stort set har gjort rygere til vor tids spedalske.

Alt i alt er det en ok film, selv om den virker lige dyster nok til tider med lyssætningen. Men det er vel hvad der hører under kunstnerisk frihed, selv om det trækker ned i den endelige vurdering.

Lidt synd, for det er et godt plot og en god historie. Om end det vækker mange minder om tilsvarende film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017