Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Monty Python Live (Mostly) (2014)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Eric Idle
Medvirkende: John Cleese, Michael Palin, Eric Idle m.fl.
Varighed: 160 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Playground Music Scandinavia
Udgivet: 27. november 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Monty Python tog nærmest verden med storm i 1970'erne med sine "syrede" Flying Circus tv-shows. Succesen blev fulgt med op med adskillige live shows og spillefilm op gennem 70'erne og starten af 80'erne.

Herefter valgte de seks Monty Python medlemmer, John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin og Terry Jones, at kaste sig over forskellige soloprojekter. Gruppen lavede dog sammen et show for at markere Monty Pythons 20-års jubilæum.

Men med Graham Chapmans alt for tidlige død i 1989, skulle man mene, at yderligere genforeninger skulle have været lagt endegyldigt i graven. Sådan skulle det dog, heldigvis, ikke gå.

For i juli 2014 kunne de tibageværende af gruppens medlemmer nemlig opleves i en stribe live shows i den store O2-arena i London - en slags endeligt farvel-show. De ti shows omfattede desuden oprindelige klip, hvor også afdøde Graham Champman deltog, ligesom der var deltagelse af Carol Cleveland, som optrådte i mange af de oprindelige sketches.

Det afsluttende show, den 20 juli 2014, blev desuden transmitteret live til udvalgte biografer verden over. Showet blev også optaget og er blevet til denne udgivelse: Monty Python Live (Mostly) - med den noget morbide undertitel One Down Five To Go.

Det afsluttende show, som altså nu også kan nydes hjemme i sofaen, bød på en række prominente gæster. Blandt andre fysikeren Stephen Hawking og Austin Powers-stjernen Mike Myers.

Monty Python Live (Mostly) byder på alle de kendte, og elskede, klassikere. Nogle tæt på originalerne, mens andre er blevet nyfortolkede til lejligheden. Ligesom andre igen er peppet op med deltagelse af en flok dygtige showdansere.

Optagekvaliteten er helt i top, så både billede og lyd er fremragende. Og så skinner det i den grad igennem, gennem hele det over to en halv time lange show, at de gamle Monty Python drenge hygger sig ganske gevaldigt. De går heller ikke af vejen for at hyle hinanden ud af den, hvilket blot giver et ekstra pift.

Alt i alt er Monty Python Live (Mostly) ikke blot et herligt, nostalgisk gensyn. Showet kan således udmærket stå på egne ben og tilmed fungere som en introduktion til Monty Pythons helt særlige, sorte humor.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017