Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Monsterjægerne (2009)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Martin Schmidt
Medvirkende: Carl Winther, Toke Lars Bjarke, Lærke Janken, Kjeld Nørgaard, Peter Mygind, Martin Schmidt m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 18. maj 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
12-årige Oliver (Carl Winther) og lillebror Lasse (Toke Lars Bjarke) elsker deres farfar (Kjeld Nørgaard) og, ikke mindst, hans historier om dengang han var Monsterjæger.

Han var så dygtig en Monsterjæger, at det lykkedes ham at fange et rigtig grimt et af slagsen og gemme den i en hemmelig dybfryser. Oliver tror dog ikke på historierne, hvorimod Lasse, der er en svoren gyserfan, slubrer det i sig.

Farfar får pludselig et hjerteanfald og indlægges. De to drenge og deres sundhedsfanatiske forældre, klinisk psykolog Gitte (Mette Horn) og politibetjent med 25 år på bagen Tom (Peter Mygind) flytter ind i farfars hus for at passe huset og katten Kylling.

Lasse og Oliver finder farfars hemmelige kælder og også den hemmelige dybfryser, som aldrig under nogen omstændigheder må slukkes eller åbnes.

Lasse er lidt af en tøsedreng og bangebuks, der bliver mobbet af Philip (Joshua Berman), hvilket ikke er det fedeste - især ikke når Oliver er blevet lidt mere end smålun på den nye pige i klassen, Luna (Sara Mering).

Omstændigheder gør, at pludselig er Skyggemonsteret løs. Og den eneste, der kan redde byen fra den visse undergang, er Oliver.

Monsterjægerne er en blanding af lidt af hvert. Der er lidt komedie, lidt socialrealisme, lidt gys, lidt kærlighed og et strejf af Ghost Busters.

Det er faktisk ikke så ringe endda. Opfindsomheden er sjov og dialogerne er rimelig gode. Især er Toke Lars Bjarke helt bedårende i sin rolle som lillebror Lasse. Det er nok en knægt, vi kommer til at se mere til fremover. Forhåbentlig.

Forældrenes, henholdsvis spillet af Mette Horn og Peter Mygind, forvandling fra sundhedsfreaks til prut og patte-fikserede snotunger i voksenkrop er utrolig barnligt, men også morsomt, fordi det bliver pinligt.

Og hvilken teenager synes ikke, at deres forældre er pinlige? Hvadenten de er regelrette og ultranormalkedelige eller de er i den anden grøft af den pædagogiske skala?

Især Peter Myginds vanvid - helt tydeligt arvet fra sin mor, Jytte Abildstrøm, er vidunderlig, og Mette Horns pinligheder er bare pragtfulde. Stort set giver skuespillerne en ganske troværdig præstation, og derudover er det altid rart at se nogle nye ansigter på filmlærredet i kraft af de unge talenter Toke Lars Bjarke, Carl Winther, Sara Mering og Joshua Berman.

Monsterjægerne byder ikke på så meget gys, så alle kan være med, store og små. Det er en oplagt mulighed at samle hele familien til en god hyggedag med en god film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017