Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Mojave Moon (1996)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Kevin Dowling
Medvirkende: Danny Aiello, Angelina Jolie, Anne Archer m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Amerikansk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 21. august 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Fraskilte 53-årige Al (Danny Aiello) samler den unge underskønne Ellie (Angelina Jolie) op i et cafeteria - eller også er det omvendt?

Hvorom alting er, får hun meget hurtigt overtalt Al til at køre hende ud til Mojave ørkenen, hvor hendes mor Julie (Anne Archer) bor i en campingvogn sammen med sin kæreste Boyd (Michael Biehn).

Ellie efterlader Al hos moderen for at mødes med sin kæreste, Kaiser (Jack Noseworthy). Julie er en drøm af en typisk amerikansk kvinde skåret ud fra et ugeblad fra halvtredserne: Nydelig klædt i blå kjole med et tækkeligt forklæde, er sød og bedårende, opfylder en mands behov i form af hjemmebagt tærte og hjemmelavet is - og så laver hun vestens bedste strawberry daiquiries.

Hendes kæreste Boyd synes ikke helt at værdsætte hendes kvaliteter og kan springe i luften hvert øjeblik det skal være. Han er lettere fordrukken og voldelig, og bryder sig slet ikke om Al's pludselige tilstedeværelse.

Som det er i den slags komedier, og her følger Mojave Moon bogen, forelsker de forskellige personer sig på kryds og tværs af hinanden, og der sker en del forviklinger og misforståelser undervejs. Her er der så flettet lidt yderligere komplikationer ind i form at et lig i bagagerummet.

Det er en sød, omend lidt langtrukken og til tider søvndyssende, komedie, men kan da absolut ses som det rene tidsfordriv.

Det er især Anne Archer, der hiver filmen op. Hun er så dårende naiv, at det hviner i tænderne. Men også Danny Aiello og Angelina Jolie forsøger efter bedste evne at gøre noget ved det meget tyndbenede manuskript.

Mojave Moon var instruktøren Kevin Dowlings anden spillefilm. Siden er han gået over til at skrive tv-serie episoder, blandt andet til Amys Ret, Joan of Arcadia og Army Wives, hvilket han nok er bedre til end spillefilm. Som episode-forfatter kan han bedre presse alle sine intensioner ned i forholdsvise korte afsnit end forsøge at dele dem ud over en hel film.

Mojave Moon er absolut værd at se som en ganske tilforladelig komedie, men den er desværre hurtig glemt igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017