Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Modesty Blaise (1966)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Joseph Losey
Medvirkende: Monica Vitti, Terence Stamp, Dirk Bogarde m.fl.
Varighed: 115 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 9. april 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Modesty Blaise (Monica Vitti), der har en fortid som succesfuld leder af en forbryderbande, bliver kontaktet af den britiske efterretningstjeneste. De ønsker hjælp til at forhindre et diamant-tyveri.

Det bringer Modesty på kollissionskurs med Gabriel (Dirk Bogarde), lederen af forbryderbanden på jagt efter diamanterne, og dennes højrehånd, der dræber for morskabens skyld.

Til at hjælpe sig i kampen mod Gabriel og hans bande af forbrydere, har Modesty sin gamle kompagnon Willie Garvin (Terence Stamp). Willie er ekspert i at forklæde sig og mere end ferm til at kaste med knive, og begge færdigheder bliver der rig brug for.

Modesty Blaise så første gang dagens lys som tegneserie i 1963 i Storbritannien. Serien, der hurtigt blev ganske populær, blev skabt af Peter O'Donnell og Jim Holdaway. Og der gik kun få år, før tegneseriefiguren også fandt vej til bøger og det hvide lærred.

Filmen Modesty Blaise er blevet til i 1966. Netop i den periode rasede en sand James Bond-feber, og det nærmest myldrede frem med lignende film. Og ligeledes med film, der gjorde lidt grin med hele genren.

Netop den lettere, ironiske tilgang er hvad instruktøren, Joseph Losey, valgte at gøre med Modesty Blaise. Det betyder så også, at mange af filmens karakterer er temmelig fjollede, ligesom der ofte er mere vægt på det humoristiske end det egentlig action-prægede.

Det betyder desværre også, at historien ikke altid hænger lige godt sammen. Ej heller er der videre dybde i karaktererne.

Tidens tand har ikke været for blid ved Modesty Blaise. Bevares, billede og lyd er skam helt ok, men speciel effects er nærmest tåkrummende ringe i forhold til dagens computerskabte effekter.

Det gør dog ikke helt så meget. For egentlig er det blot med til at bidrage til den underholdende, ironiske vinkel.

Selv om tegneseriehelte finder vej til det store lærred i en lind strøm i disse år, er det kun blevet til én anden film om den sexede og hårdkogte Modesty Blaise: Modesty Blaise - the Beginning fra 2003, hvor Modesty Blaises tidligste år belyses.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017