Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Model Mordene (1985)
 
 
  Genre: Giallo
Instruktør: Carlo Vanzina
Medvirkende: Renée Toft Simonsen, Donald Pleasance, Nicola Perring m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. oktober 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Tvillingeparret Bob (Tom Schanley) og Jessica (Nicola Perring) lever i hver deres verdener – bogstaveligt talt. Han er skovbetjent i Yellowstone Park i Wyoming, USA, og hun er topmodel i Milano, Italien.

Men på trods af den geografiske afstand, er de i empatisk kommunikation, som det så smukt hedder. De kan føle hinanden, især hvis der er noget galt.

Da Bob ”ser” sin søster blive myrdet, tager han straks til Milano og får kontakt med kriminalkommisær Danesi (Donald Pleasence), som i starten ikke tager Bob synderligt alvorligt. Der er jo ingen beviser og intet lig.

Men snart findes den næste model myrdet og det går hurtigt op for Danesi, at der er en seriemorder på spil.

Bob indlogerer sig på sin søsters hotelværelse på Hotel Scala for at være tæt på efterforskningen. Her møder han andre modeller, blandt andre Barbara (Renée Toft Simonson), som han fatter interesse for.

Jeg må indrømme, at jeg havde gruet lidt for Model Mordene, da jeg syntes, det lød som under en B-film, men jeg tog fejl.

Model Mordene (Sotto il vestito niente/Nothing Underneath) overraskede mig positivt. Handlingen er intens, skuespillet er slet ikke så ringe endda og persongalleriet er fint sat sammen.

Den tidligere topmodel, danske Renée Toft Simonsen, er ganske bedårende at skue. Det var hendes debut som skuespiller, året efter spillede hun med i Via Montenapoleone, hvorefter hun lagde filmkarrieren på hylden.

Nu er hun blandt andet børnebogsforfatter og står bag romanen, der ligger til grund for Karlas kabale.

Model Mordene indeholder det, der er kendetegnet for giallo: Afklædte damer, mord begået med en tynd spids genstand og et kompliceret plot. Mere kan man ikke forlange.

Så hvis man er til giallo, så er Model Mordene et must i samlingen. Hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne genre, er Model Mordene et godt sted at starte.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017