Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Mistet opkald 2 (2005)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Renpei Tsukamoto
Medvirkende: Mimura, Yû Yoshizawa, Asaka Seto m.fl.
Varighed: 101 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. maj 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Mistet opkald 2 starter et lille års tid efter den oprindelige historie fra den første film.

Plottet er ganske enkelt: En mobiltelefon ringer med en bestemt ringetone. Det er et opkald fra tre dage frem i tiden fra ejeren af mobilen, der siger sine sidste ord, før han eller hun dør.

Børnehavelærerinden Kyoko (Mimura) modtager også et opkald. Nu ved hun, at hun kun har tre dage tilbage af sit liv, og sammen med sin kæreste Naoto (Yû Yoshizawa) og en journalist forsøger de at bremse disse voldsomme mord, og især sit eget endeligt.

Udover selve de uhyggelige mobilopkald med efterfølgende mord, udspilles en anden skrækindjagende mordgåde i Taiwan. Her er det en lille død pige med sammensyet mund, der opsøger sovende personer og hvisker "asobo" - skal vi lege? Hvorefter personen dør.

Asiatiske horrorfilm har det med at bruge alt det elektroniske isenkram, vi omgives af som grundlag for en horrorfilm mikset sammen med en mystisk forbandelse. Det er gys. Det er godt. Og filmen lægger op til en tre'er. Selvom det er en fortsættelse, kan to'eren sagtens ses selvstændigt, men jeg vil varmt anbefale, at man også ser den første.

Mistet opkald 2 er skrækindjagende på sin egen dystre, mørke og stille måde. Det kan til tider være svært at skelne de forskellige personer og ikke få dem rodet sammen, så filmen kræver, at man holder tungen lige i munden.

Billed- og lydsiden er upåklagelig, og selve skuespillet er fint. Men indimellem sidder man med en følelse af, at filmen er et plagiat og et rod-sammen af andre asiatiske gyserfilm. Især i den sidste tredjedel af filmen, er der et utal af velkendte scener. Nu vil jeg naturligvis ikke røbe slutningen, men den er rigtig god og overraskende.

Hvis man elsker japanske gysere - også kaldet J-Horror - som Ringu, The Eye, Dark Water og Ju-On, så er Mistet opkald 2 et must i samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017