Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Miss Potter (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Chris Noonan
Medvirkende: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. november 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
London 1902. Den 32-årige (Renée Zellweger) er stadig ugift og bor hos sine forældre. De ser hende gerne godt gift og der er en lind strøm af potentielle ægtemænd, men Beatrix har andre drømme og ambitioner. Hun ønsker at være forfatter og illustrator.

Beatrix lever i sit eget lille univers med sine tegnede venner og små søde historier til stor fortrydelse for især moderen. Beatrix aflægger et besøg på forlaget F. Warne & Company. Overraskende nok indvilliger de i at udgive hendes lille børnebog om Peter Kanin.

Brødrene Warne tror dog ikke på bogen, men de har helt andre planer. Deres yngste bror Norman (Ewan McGregor) er indtrådt i firmaet, og Beatrix Potters lille børnebog er en udmærket opgave at fedte af på Norman. Den er dømt til fiasko.

Men Norman bliver vildt begejstret og lever sig ind i Beatrix' verden og ydermere bliver de forelskede i hinanden. Til stor fortrydelse for hendes forældre, for Norman er under hendes stand. En simpel handelsmand.

Miss Potter er baseret på virkelighedens Beatrix Potter, der blev en af de bedst-sælgende børnebogsforfattere nogensinde. Hendes historier og illustrationer henrykker store som små den dag i dag.

Renée Zellweger er ganske bedårende i rollen som Miss Potter. Hun spiller charmerende og overbevisende, selvom hun til tider virker lidt for tutte-nuttet.

Miss Potter er et meget stillestående drama, og der sker ikke så meget. Men det er en fin lille historie om en kvinde, der var forud sin tid, og formåede at blive en anerkendt kunstner uden sin families opbakning.

Filmen giver også et ganske godt tidsbillede fra Londons overklasse, hvor ugifte kvinder partout skulle have en anstandsdame med, hvis de skulle træffe en mand. Anstandsdamen i Miss Potter spilles fantastisk af Matyelok Gibbs.

Miss Potter er en sød og hjertevarm fortælling, der efterlader en med en god oplevelse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017