Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Mio min Mio (1987)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Vladimir Grammatikov
Medvirkende: Nick Pickard, Timothy Bottoms, Christian Bale m.fl.
Varighed: 94 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. juli 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den ni-årige Bo Vilhelm Olsson, også kaldet Bosse, bor hos plejeforældrene Edla og Sixten. Hans mor døde, da han var lille, og ingen har egentlig rigtigt gidet finde hans far.

Bosse (Nick Pickard) har det ikke specielt godt hos plejeforældrene, og en dag, da Bosse er på vej hjem, bliver der sendt bud efter ham fra Kongen i Landet i det fjerne. Det viser sig (selvfølgelig) at Kongen er Bosses far, og så starter eventyret.

Landet i det fjerne er et fortryllende land med magiske skove og grotter, men intet paradis uden en slange. I Landet Udenfor hersker den kolde og onde Kato, og ifølge legenden kan kun en kongesøn besejre Kato, så Bosse, hvis rigtige navn er Mio må nu begive sig ud sammen med sin bedste ven Jum-Jum (spillet af en meget ung Christian Bale) for at knuse den lede Kato.

Mio min Mio er en filmatisering af Astrid Lindgrens dejlige eventyr, og hun kunne som ingen andre, skildre børns sårbarhed, ensomhed, drømme og fantasier. Og Mio min Mio er bestemt ingen undtagelse. Her er eventyr og dramatik for hele familien.

Mio min Mio er produceret i 1987, og det kan man også godt se. Der er sket meget i de mellemliggende år på speciel effect siden. Filmen er dubbet fra engelsk til svensk, og det går lidt galt indimellem, hvilket trækker lidt ned i karakteren.

Det var et dejligt gensyn med eventyret, og den holder stadig vand. Her kan hele familien være med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017