Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Min store fede græske arv (2010)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Peter Andrikidis
Medvirkende: Nick Giannopoulus, Vince Colosimo, Alex Dimitriades m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 8. november 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Græsk-australske Steve (Nick Giannopoulus) lever og ånder for sin bil. Han bedste ven med italienske rødder, Frank (Vince Colosimo), lever og ånder for sine mangfoldige, kvindelige erobringer.

Ingen af dem har drevet det vidt. Heller ikke økonomisk. Og en dag, da det ser allermest sort ud, bliver Steve ringet op af sin græske familie.

En rig onkel er død, og Steve står til at arve en formue, hvis ellers han smutter til græske Mykonos for at gøre krav på sin arv. Så Steve drager af sted med første fly og med sig tager han Frank.

Der er dog bare et lille men omkring arven til en værdi af adskillige millioner euro. For at kunne beholde den, skal Steve betale en arveafgift på lidt oven en million euro. Penge som hverken Steve eller Frank har, og ikke har de store chancer for at skaffe.

Frank er selvfølgelig også mere interesseret i at jagte piger. Så mens Steve forsøger at få sin arv til at generere noget indtægt til at betale arveafgiften med, arbejder Frank på at tage titlen som Mykonos' største kvindenedlægger.

I kulissen lurer playboyen Mihali, som hellere end gerne vil overtage den strand, Steve har arvet. Mihali er dog ikke helt hvad han giver sig ud for. Samtidig er et par tyske arkæologer, nogle smukke hunkønsvæsner og en ged blandet ind i forviklingerne.

Min store fede græske arv er både plat og forudsigelig. Og stereotyperne står nærmest i kø for at blive præsenteret på lidest flaterende måde. Men filmen er også særdeles underholdende.

Så ja, man ved joken kommer og at den nok er plat, men måden det bliver serveret på, er sgu det, der tager kegler. For det skinner tydeligt igennem, at holdet bag Min store fede græske arv selv har moret sig, mens arbejdet stod på.

Bevares, det er ikke en film, der vil løbe med mange anmelderroser eller store priser. Men tager man filmen for hvad det er, nemlig uforpligtende underholdning, så er resultatet mere end bestået.

Er du til halvanden times let underholdning, hvor lattermusklerne bliver motioneret jævnligt, går du ikke helt galt i byen med Min store fede græske arv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017