Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Miles From Home (1988)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Gary Sinise
Medvirkende: Richard Gere, Kevin Anderson, Brian Dennehy m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. august 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1959 besøger den sovjetiske præsident Krusjtov USA, herunder blandt andet den lille by Independece i Iowa. Her bliver familien Roberts farm kåret som mønsterlandbrug.

Men tiderne skifter, og i 1972 overtager de to brødre Frank (Richard Gere) og Terry (Kevin Anderson) gården efter faderens død. Det ellers så blomstrende landbrug begynder så småt at halte. Krisen kradser og 25 år senere er de på fallittens rand.

Høsten slår fejl, og brødrene må sælge ud af deres møbler. De må fyre deres medhjælper, da de ingen penge har til aflønning, og det går helt galt, da kreditforeningen opsiger deres lån og gården skal på tvangsauktion.

Udsigten til at forlade deres bardomshjem samt at en anden skal overtage gården for en slik, får Frank til at tage en drastisk og desperat beslutning.

Han og lillebroderen brænder gården ned. De vælger også at brænde staldene, siloen samt markerne af. Dernæst sætter de sig ind i bilen og kører væk - uden planer - uden fremtidsperspektiver.

På trods af at de nu er eftersøgte og har politiet i hælene, har befolkningen stor respekt for brødrene, da de føler, at afbrændingen af gården er en protest mod det stigende antal tvangsauktioner og fallitter. Brødrene bliver regnet for helte - og især Frank fører sig frem ...

Miles From Home er et stillestående drama - intenst spillet af henholdsvis Richard Gere og Kevin Anderson. Især sidstnævnte er fremragende i sin rolle som lillebror Terry, der bare følger med i storebrors desperate handlinger, men dog formår at sætte hælene i til sidst.

Dialogerne er gode og stærke, og, ikke mindst, troværdige. Selvom selve historien er set før og den indimellem virker en del kliche-agtig, er den absolut værd at se. Det er det gode mod det onde. Kærlighed, fortabelse og håbløshed, men giver da også et lille bitte håb om en bedre fremtid.

Så hvis man er til et stille drama med gode velspillende skuespillere, kan Miles From Home anbefales.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017