Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Blu-Ray Midt om natten (1984)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Erik Balling
Medvirkende: Kim Larsen, Erik Clausen, Buster Larsen, Birgitte Raaberg, Frits Helmuth m.fl.
Varighed: 131 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. marts 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De to venner, Benny (Kim Larsen) og Arnold (Erik Clausen), har været venner lige siden barndommen. De har fulgtes ad i tykt og tyndt.

Nu er de begge "hjemløse". Eller det vil sige, at de sammen med en flok unge mennesker har besat en tom ejendom på Nørrebro og nu bor der i al fredsommelighed.

Denne ulovlighed er en torn i øjet på formanden for Det Moderate Folkeparti Kaj Buhmand (Poul Bundgaard). Han får iværksat en rømning af ejendommen.

De bliver sat på gaden. En ung fyr, Spacey (Allan Olsen), vælger dog at springe ud ad vinduet, og det får store konsekvenser for ham.

Nu er gode råd dyre. De to venner er for alvor hjemløse, men slår sig ned i en nedlagt maskinfabrik i Københavns Sydhavn. Her får de ideen til at skabe fristaden Haveje, og snart er den lille enklave beboet af andre alternative mennesker, blandt andet digteren Tusindfryd (Holger Boland).

Alt ånder fred og idyl. Arnold og Benny får stablet en lille handymanforretning på benene, og Benny bliver tillige forelsket i den nærliggende købmands datter, Susan (Birgitte Raabjerg).

Men det varer dog ikke længe, før idyllen krakelerer. Både i form af rockergruppen Rotterne og Kaj Buhmand, der vil have ryddet Haveje.

Midt om natten udkommer på Blu-ray i formatet 1080p og er en digitalt restaureret udgave med DTS-HD Master Audio 2.0 Stereo. Jeg er knap så imponeret over billed-gengivelsen, da det af og til er lidt grumsede og uskarpe billeder.

Men filmen er jo trods alt også en gammel sag. Derimod er lydsiden helt i top.

Det er ren nostalgi at gense Midt om Natten. Det er en evig gældende historie, gode skarpe personkaristika, fine dialoger og pragtfulde ørehængere såsom Susan Himmelblå, Midt om Natten og ikke mindst Papirklip. Alle sange ethvert brunt værtshus med respekt for sig selv og deres gæster har repræsenteret i jukeboksen.

Midt om natten er også en af de mest sete danske film gennem tiderne, og det er fuldt forståeligt. Der er lige dele alvor, dramatik, humor og glæde, så man bare bliver glad, fornøjet og ikke mindst underholdt gennem de 131 minutter.

Kim Larsen modtog en Robert for musikken til Midt om natten, og rollen som Susan Himmelblå blev Birgitte Raabergs gennembrud som skuespiller. Hun modtog en Bodil for sin præstation.

Alt i alt er Midt om natten er en pragtfuld film, der hylder danskheden. Den er simpelthen et must i samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017