Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Merlin (1998)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Steve Barron
Medvirkende: Sam Neill, Helena Bonham Carter, Miranda Richardson m.fl.
Varighed: 150 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9, februar 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Legenden om Kong Arthur, ridderne af det runde bord og Camelot får her endnu en nyfortolkning. Denne gang set med troldmanden Merlins (Sam Neill) øjne.

Historien tager sit udgangspunkt i Merlins barndom, hvor han oplæres som en mægtig troldmand af troldkvinden Mab (Miranda Richardson). Merlin skoles til at tjene det onde, men ender med, grundet kærlighed, at vælge at tjene det gode.

Det fører til en lang og sej kamp med den onde Mab. Det forhindrer dog ikke troldmanden i at tage den unge Arthur under sine vinger, og gøre ham til en mægtig konge, konge af Camelot og ridderne af det runde bord.

Først skal Arthur dog vriste det magiske sværd Excalibur fri af den klippe, som det er solidt lejret. Det lykkes selvfølgelig med behørig hjælp fra Merlin og hans magiske kræfter. Arthur går herefter i gang med at opbygge Camelot og sit følge.

Arthur gifter sig med den smukke Guinevere, som dog forråder sin mand. Arthur får også en søn, der senere skal blive hans banemand, sammen med sin halvsøster, Morgan Le Frey (Helena Bonham Carter). Merlin gør selvfølgelig sit bedste for at beskytte Arthur, men er uforvarende selv med til at få ham i uføre.

Merlin er fremragende skruet sammen. Historien er god og fængende på en god drengerøvs-måde med magi og kampen mellem det onde og det gode,

Der er ikke sparet på speciel effects i dette eventyr. Og alderen taget i betragtning, så er de ganske imponerende - selv set med dagens øjne.

Til gengæld er Merlin ikke ligefrem en kortfilm med sin spilletid på to og en halv time. Filmen kan sagtens bære det, men man skal bare huske at sætte tiden af til at få det hele med. Til gengæld gør spilletiden Merlin til aldeles udmærket tidsfordriv en ellers kedelig søndag eftermiddag.

Merlin, der oprindelig er skabt til amerikansk tv (uden tvivl flere, kortere afsnit), har da også fået et hav af priser og nomineringer. Blandt andet fire Emmy-priser, herunder prisen for bedste visuelle effekter.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017