Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Mellem fjender (2004)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Olivier Marchal
Medvirkende: Gérard Depardieu, Valeria Golind, Daniel Auteuil, André Dussollier m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. september 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Er du ikke til franske film, så går du dælme glip af noget, hvis du springer Mellem fjender over, bare fordi den er på fransk. For så går du nemlig glip af en i særklasse velspillet actionfilm.

Handlingen er som udgangspunkt temmelig banal. En ekstremt voldelig bande har stor succes med at røve pansrede pengetransporter i og omkring Paris. Da politichefen samtidig står overfor, at skulle lade sig pensionere, lader han to betjente Leo Vrinks (Daniel Auteuil) og Denis Klein (Gérard Depardieu) kæmpe om, at være den betjent, der stopper banden, og dermed bliver ny chef for politiet.

Den indbyrdes dyst mellem de to betjente, der oprindelig var venner, overskygger snart jagten på de ekstremt voldelige forbrydere. Faktisk i en grad, så grænserne mellem forbrydere og politi udvaskes med hensyn til nådesløshed og afstumpethed.

Den indbyrdes fight mellem de to betjente kulminerer, da Denis Klein får held til at få smidt sin rival, Leo Vrinks. i fængsel. Dermed er chefposten hans, men inden når han at gøre ting, som kun efterlader én slutning på det indbyrdes opgør. Og den slutning, må du se filmen for at få!

Mellem fjender er en ualmindelig rå og ekstrem film, men er også mere end almindeligt velspillet. Samtidig er den fantastisk flot filmet, ligesom alle detaljer som lyd osv. er helt i top. Det er fransk filmkunst, når det er allerbedst.

Jeg vaklede mellem fem og seks klaptræer i min endelige bedømmelse, og genså derfor Mellem fjender endnu engang. Det fjernede enhver tvivl. Denne film fortjener topkarakter. Om ikke andet, så falder det sidste klaptræ for, at filmen rent faktisk tør vise, at der endnu findes rygere i den virkelige verden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017