Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Meek's Cutoff (2010)
 
 
  Genre: Western
Instruktør:Kelly Reichardt
Medvirkende: Michelle Williams, Bruce Greenwood, Will Patton m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 2. juli 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Oregon 1845. Det nye land lokker og folk bryder op for at finde en bedre tilværelse. Tre familier er brudt ud fra hovedkaravanen og har nu begivet sig ud på egen hånd på den trøstesløse prærie.

Familierne har hyret Meek (Bruce Greenwood). Meek har påstået, at han kan lede dem sikkert mod nybyggerbyen Willamette, hvor de kan starte på deres nye liv med rigdom.

Men et eller andet går galt. De farer vild. Meek forsøger at gyde olie på de oprørte vande - især er kvinderne begyndt at stille spørgsmålstegn ved Meeks påståede formåen.

Den lille karavane begiver sig ind i Paiute-terroriet. Et krigerisk indianerfolk, som ikke skyr nogen midler for at beskytte deres jord. Men det er en Cayuse indianer, der følger efter dem.

Mændene sætter efter ham og får ham fanget. De er mest stemt for at hænge indianeren med det samme, men logisk tænkt, vil det være en dårlig ide. Han kender jo området og kan hjælpe dem på rette kurs igen. Samt vise hvor de kan finde vand.

Men hvem kan de stole på? En tilfangetagen fjende, Meek eller i bund og grund dem selv? Det bliver en lang rejse i den bagende sol. Vandbeholdningen synker drastisk og frustrationerne tager til ...

Meek's Cutoff er en langsommelig affære. Hvis man forventer en western i den gængse stil med skydegale cowboys og indianerne, der skalperer deres ofre, går man helt galt i byen med denne smukke film.

Derimod er Meek's Cutoff en fortælling, om de mennesker, der turde satse alt og drage over en tørkeramt prærie - i håb om, at på den anden side af bjergene findes starten til et bedre liv.

Der sker ikke synderligt meget i Meek's Cutoff. Hele handlingen bæres oppe af et godt, sammenhængende skuespil samt en rigtig god historie.

Der er to skuespillere, der i den grad brænder igennem. Bruce Greenwood i rollen som Meek, er genial. Samt den yderst viljestærke kvinde Emily, spillet af en troværdig Michelle Williams.

Jeg kan varmt anbefale Meek's Cutoff, hvis man væbner sig med tålmodighed og blot lader sig indsuge i handlingen, frustrationerne, mistroen og dog alligevel en hel del optimisme.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017