Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Med skumsprøjt for boven (1968)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Robert Dhèry
Medvirkende: Louis de Funès, Robert Dhèry, Franco Fabrizi m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 26. september 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ejer et skibsværft, der blandt andet producerer eksklusive sejlbåde. Målgruppen er de rige og kræsne.

Chefdesigneren i virksomheden, André Castagnier (Robert Dhèry), har netop vundet et stævne og en designpris med en helt ny type sejlbåd. Efter sejren i Italien, hvor indkøberne nærmest er stået i kø, tager han hjem for at fortælle den glædelige nyhed til sin chef.

Han når dog knap at ankomme til værftet, før han bliver fyret på gråt papir. Fourchaume er nemlig rødglødende over, at en af designerens andre både er alvorligt fejlbehæftet.

Men da værftets italienske agent, Marcello Cacciaperotti (Franco Fabrizi), fortæller Fourchaume om sejren, designprisen og de mange interesserede købere, går det op for værftsejeren, at han har kvajet sig gevaldigt ved at fyre Castagnier.

Fourchaume beslutter sig for at få sin tidligere designer genansat. Han tager derfor turen til Castagniers hjemegn. Efter en problemfyldt tur gennem Frankrig, melder genvordighederne sig imidlertid først for alvor.

Med skumsprøjt for boven (Le petit baigneur) er endnu en af mange perler med den franske komiker Louis de Funès (blandt andre Det rabler for Rabbi Jacob og Moralen svigter i Saint Tropez). Skuespilleren giver den da også fuld gas i sin velkendte, koleriske stil med masser af levende mimik.

Han får fremragende modspil af Robert Dhèry i filmens anden hovedrolle som båddesigneren Castagnier. Robert Dhèry har dog flere kasketter på, idet han også har været hovedforfatter til drejebogen og instrueret komedien.

I det hele taget virker alle skuespillerne særdeles veloplagte. Og det gør det til en fornøjelse, for det er tydeligt, at skuespillerne hygger sig lige så gevaldigt som publikum bør gøre det.

Selve historien byder, ikke uventet for en Louis de Funès-film, på masser af forviklinger undervejs. Derfor er der heller ikke langt mellem de store smil og masser af muligheder for at få motioneret lattermusklerne.

Med skumsprøjt for boven er desuden fyldt med små spidsfindigheder og detaljer. For eksempel at alle i Castagnier-familien har rødt hår.

Alt i alt er Med skumsprøjt for boven en herlig måde at spendere halvanden time på. Og filmen må være et absolut must på hylden med Louis de Funès-film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017