Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Matthæusevangeliet (1964)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Pier Paolo Pasolini
Medvirkende: Enrique Irazogui, Margheria Caruso m.fl.
Varighed: 131 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 26. maj 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Har man sovet godt og grundigt i religionstimerne, er der nu en mulighed for at få genopfrisket Jesu liv og død med Matthæusevangeliet

Historien kender stort set alle, og derfor gør det vel ikke så meget, at slutningen røbes i denne anmeldelse.

Jomfru Maria bliver undfanget af Helligånden og føder Jesus. Matthæusevangeliet følger slavisk Biblens skrevne ord og der er bestemt ikke taget friheder i manuskriptet. Alt er med, Jesu første undergerning, samlingen af disciple, Salomes ønske om Johannes Døberens hoved på et fad, Jesu' dundertaler om dobbeltmoral, hykleri, falskhed og løgn.

Dernæst over til den sidste nadver, Judas' forræderi og bønnen i Getsemane Have, inden Jesu bliver pågrebet, og sidenhen dømt til døden ved korsfæstelse og den efterfølgende genopstandelse tre dage senere.

Matthæusevangeliet er en fantastisk sort/hvid film med et perfekt lydspor. Alle skuespillerne er yderst karismatiske, men især Enrique Irazoqui som Jesus er eminent.

Instruktøren Pier Paolo Pasolini skildrer Jesu som revolutionær og lidt af en outsider, der er yderst kritisk over for det daværende samfundsmønster, og dog rummer han indsigt og forståelse for sine medmennesker. Pier Paolo Pasolini formår at skabe et meget realistisk billede af Jesu og hans forholdsvise korte liv.

Matthæusevangeliet blev nomineret til tre Oscars i 1967 for Best Art Direction-Set Decoration, Best Costume Design og Best Music. Derudover vandt filmen yderligere seks internationale priser. I 1995 modtog Matthæusevangeliet ”århundredets” Andreaspris under Amanda-festivalen, som den film, der gennem tiderne bedst har fremstillet de bibelske fortællinger på et højt kunstnerisk niveau.

Matthæusevangeliet er en meget smuk filmisk oplevelse, der er værd at bruge 131 minutter på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017