Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Mary Poppins (1964)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Robert Stevenson
Medvirkende: Julie Andrews, Dick van Dyke m.fl.
Varighed: 134 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 29. november 2004
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Tænk, at det er 40 år siden, at filmklassikeren Mary Poppins havde premiere. Og ikke blot en klassiker, som så mange andre. Denne familiefilm formåede at nuppe fem Oscar-statuetter - og det er da en bedrift i sig selv. Bl.a. modtog Julie Andrews en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Det er da også en herlig film, som var skøn at gense. Ikke mindst, da Disney virkelig har givet den en kærlig hånd, inden den blev sluppet løs på DVD. Det betyder, at billeder og lyd er suverænt flotte i forhold til den oprindelige film. Utroligt, hvad man kan med (en masse) computerkræfter i dag!

Handlingen er jo, som de fleste husker den: En herlig kombination af skuespil og gode sange, hvor Julie Andrews optræder som den fortryllende barnepige, Mary Poppins, der har sin taske, som er fyldt med magi og eventyr. Kort fortalt et ægte Disney-eventyr, der vil kunne få selv de mindste i familien op af stolen.

Og oplevelsen for de mindste i familien bliver bestemt ikke mindre af, at denne flotte digitale udgave af den klassiske familiefilm tilmed tilbyder dansk tale. Så kan mor og/eller far også nyde filmen uden at skulle oversætte for de mindste i familien, der endnu ikke behersker kunsten med bogstaver eller fremmede sprog.

Så her er bare dømt maksimumpoint til denne film. Det kan faktisk ikke gøres meget bedre eller flottere. Og fem Oscars taler jo allerede for sig, selv om det er 40 år siden. Og alene ekstramaterialet gør Mary Poppins i denne udgave til en perle. Må vi få meget mere af denne slags - der er mange andre klassikere, jeg vil glæde mig til at gense!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017