Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Marina Abramovic: The Artist Is Present (2012)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Mathhew Akers og Jeff Dupre
Medvirkende: Marina Abramovic, Ulay m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. juli 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Hvad er kunst?

Det spørgsmål har vel egentlig ikke noget konkret og veldefineret svar. For det afhænger i sidste ende af betragterens smag og opfattelse.

Der er derfor mange kunstnere, der udfordrer betragteren. Deres opfattelse. Og deres grænser. På grænsen til, og ofte overskridende, provokation.

Marina Abramovic er en af denne slags kunstnere. Men modsat mange andre udfordrende og provokerende kunstnere, er Marina Abramovic ikke blot kunstneren, men også selve kunsten. Hun er, så at sige, både lærredet og penslen.

For Marina Abrovic er en såkaldt performance-kunstner, hvor kroppen, eventuelt i samspil med andre kroppe, er udtryksformen.

I Marina Abramovic: The Artist Is Present får man lov til at være med på første række, når performance-kunstneren udstiller, sig selv, på MoMA (The Museum of Modern Art) i New York. En udstilling, der strækker sig over udmarvende tre måneder.

For hver eneste dag under udstillingen, er Marina Abramovic "på". Som et levende kunstværk, der interagerer med sit publikum. Syv lange timer, hver eneste dag, hvor hun giver sig selv 100 procent.

Men man får også lov til at deltage i forberedelserne til udstillingen. De mange, mange timers hårdt arbejde, der ligger forud. Inklusive workshops med andre performance-kunstnere, der også skal deltage på udstillingen som levende kunstværker.

Endelig er der, til en vis grad, et indblik i personen Marina Abramovic. Hvad der driver hende og hendes liv. Ikke mindst med kollegaen, vennen og tidligere ægtemand, Ulay.

Der er på mange måder lidt "Bonderøven" over Marina Abramovic: The Artist Is Present. For på den ene side er kedeligt og langtrukkent, spilletiden er på over 100 minutter. Men på den anden side er det både gribende og fascinerende.

Så ønsker man at få udvidet sin kunstneriske horisont, er Marina Abramovic: The Artist Is Present bestemt ikke et dårligt sted at starte. Og et billede til en, for mange, meget anderledes kunstform.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017