Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Maries historie (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Jean-Pierre Améris
Medvirkende: Isabelle Carré, Ariana Rivoire, Brigitte Catillon m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. september 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Marie (Ariana Rivoire) på 14 år er datter af en ydmyg håndværkerfamilie i 1800-tallet. Den lille familie har det ikke nemt, for Marie er både blind og døv. Hun lever i sit eget mørke og stille univers - uden nogen form for kommunikation.

Det er et voldsomt handikap at have på den tid og familien kan heller ikke magte hende mere, men der er ikke så mange muligheder. Faktisk kun to: Det nærliggende nonnekloster eller sindssygeanstalten.

Faderen beslutter sig for nonneklosteret, der fungerer som institut for døve pigebørn. Men priorinden er ikke begejstret for at tage imod Marie, da de aldrig før har haft en døvblind pige og ved derfor heller ikke, hvilken form for undervisning, de kan tilbyde.

Marie bliver derfor afvist. Men en ung idealistisk nonne, Marguerite (Isabelle Carré), føler, at Marie er hendes kald og mission. Og efter et par ugers argumenteren med Priorinden, får Marguerite sin vilje.

Marie flytter nu ind på klosteret, men hun er som et vildt, skræmt dyr. Efter de første fire måneder har Marie endnu ikke vist fremgang. Marguerite kæmper en kamp med bare at få Marie til at sidde på en stol og spise sammen med de andre piger. Hun er ved at opgive, men bliver stædigt ved.

For Marguerite har en urokkelig tro på, at hun nok skal give Marie en stemme og en måde at kommunikere med verdenen på ...

Maries historie (Marie Heurtin) er inspireret af den sande historie om virkelighedens Marie og klosteret Larnay Institute. Historien er lige så kendt som Helen Kellers er det i Amerika, samt vores egen pioner indenfor arbejdet med døvstumme, Johan Keller.

Handlingen er en kende forudsigelig, men det er en god historie. Instruktøren Jean-Pierre Amaris har formået at fremstille karaktererne på en god og sober måde, selvom man i starten føler, at man er vidne til det ene overgreb efter det andet.

Marie bliver spillet af Ariana Rivoire. Det er hendes første rolle, og hun er yderst overbevisende som det lille, "vilde" dyr, der er lukket inde i mørke og stilhed. Overbevisningen kommer nok også af, at hun er døv i virkeligheden.

Den ihærdige nonne Marguerite spilles fantastisk af Isabelle Carré. Hun kendes også fra blandt andre Elsker - elsker ikke.

Jeg kan varmt anbefale Maries historie. Og så bliver man en lille smule klogere på tegnsprog og de vanskeligheder der er forbundet med at være døvblind.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017