Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-Ray Man of the East (1972)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Enzo Barboni
Medvirkende: Terence Hill, Gregory Walcott, Yanti Somer m.fl.
Varighed: 125 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Soul Media
Udgivet: 14. marts 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Sir Thomas (Terence Hill) er en kultiveret, ung mand fra det østlige Amerikas bedre borgerskab, der læser poesi og går i elegant tøj. Altså ikke lige en type, man forventer at finde i Amerikas vilde vest.

Det er dog ikke desto mindre der, hvor den unge Sir Thomas dukker op. Det var nemlig hans salig faders sidste ønske og formålet er at give den unge mand hår på brystet.

Faderen var en tidligere bandeleder. Så vel ankommet møder Sir Thomas faderens bande, der består af de tre sympatiske og lidt enfoldige skurke Bull (Gregory Walcott), Holy Joe (Harry Carey Jr.) og Monkey (Dominic Barto).

Sir Thomas chokerer de tre skurke ved at køre på cykel frem for at ride på heste. Desuden bryder den unge mand sig slet ikke om slagsmål og skydevåben. Situationen ændrer sig dog snart, da den unge mand forelsker sig i den lokale ranch-ejers smukke datter, Candida (Yanti Somer).

Ranch-ejeren bryder sig dog ikke om venskabet og den spirende kærlighed mellem de to unge. Derfor kaster han sine folk og en hyret revolvermand ind i historien for at fordrive Sir Thomas fra byen og det lille jordlod, den unge mand arvede fra faderen.

Det medfører, at Sir Thomas sammen med sine småkriminelle mentorer bliver indblandet i barslagsmål. Da situationen eskalerer, må Sir Thomas også lære at håndtere en seksløber.

Som med alt andet, griber Sir Thomas det meget logisk og videnskabeligt an. Det viser sig da også hurtigt, at den unge mangd er ganske ferm til at håndtere og bruge en revolver.

Man of the East (E poi lo chiamarono il magnifico) er særdeles underholdende. Der er derfor ikke langt mellem smil og latter i denne "spaghettiwestern".

Filmen indeholder dog også alle de klassiske ingredienser, der forventes i en western. Her er alvoren så bare pakket godt ind i masser af gode grin.

Terence Hill er glimrende og, som altid, underholdende i rollen som overklasseløget, der konfronteres med en for ham anderledes og fremmed verden. Men alligevel hurtigt tilpasser sig omstændighederne og får det optimale ud af situationen.

Jeg må dog indrømme, at jeg gennem hele filmen forventede også at se Bud Spencer. Terence Hills makker fra en lang række film, blandt andre Pas på! Vi er rasende .... Men i Man of the East står Terence Hill altså på egne ben.

De øvrige aktører gør også en udmærket figur. Ligeledes er billed- og lydkvalitet glimrende, hvilket man med rette også bør kunne forvente af en blu-ray udgivelse.

Der er dog intet ekstramateriale med blu-ray udgaven af Man of the East. Til gengæld får man med denne udgivelse også dvd-udgaven af filmen med i købet. Rart, hvis man for eksempel også vil se filmen et sted, hvor man kun har adgang til en dvd-afspiller. Det trækker op i min karakterbog.

Alt i alt er Man of the East absolut seværdig - også i blu-ray udgaven. Men med over to timers sjov og actionmættet underholdning, kan det jo heller ikke gå helt galt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017