Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Mannaja (1977)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Sergio Martino
Medvirkende: Maurizio Merli, Donald O'Brien, John Steiner, Sonja Jeannine m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 5. november 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Hovedpersonen Blade (Maurizio Merli) er dusørjæger og indbegrebet af en ægte cowboy. En barsk, hårdtslående type, der ikke bare stiller op for bollemælk. Samtidig er han ferm med en revolver og, ikke mindst, sit favoritvåben, en skarpsleben økse.

Blade fanger forbryderen Burt Craven (Donald O'Brien) og tager ham med til den lidt søvnige mineby Suttonville for at indløse dusøren på Craven. Byen har imidlertid ingen sherif, men ejes i stedet suverænt af mineejeren McGowan. Det bringer Blade i kontakt med mineejerens førstemand, den sadistiske og skruppelløse Voller (John Steiner). Og de kommer straks på kant med hinanden.

Blade beslutter sig for at tilbyde sin hjælp til den rige mineejer, der konstant udsættes for overfald på sine transporter af sølv til regeringen. Her møder Blade den smukke, men tavse datter Deborah (Sonja Jeannine), som sammen med Voller planlægger at overtage faderens emperie. Dermed bliver Blade involveret i et familiedrama, der kommer til at koste mange ofre.

Men historien stikker dybere end som så. Blade er nemlig ude efter hævn, da McGowan mange år tidligere myrdede Blades fader for øjnene af sønnen. Så scenen er sat for, at den ensomme hævner kan gå i gang med den ulige kamp mod fjender fra begge fronter i familiefejden.

Mannaja er en spaghettiwestern, der er kogt "al dente", så der er masser af bid i filmen. Den byder på action i et nærmest hæsblæsende tempo, og der er hverken mangel på nævekampe eller skuddueller. Det er en western, som en western skal være!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017