Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Maniac (2012)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Franck Khalfoun
Medvirkende: Elijah Wood, Nora Arnezeder, America Olivo m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 24. oktober 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Frank (Elijah Wood) er en stakkels ensom mand, der bærer rundt på barndommens traumer.

Han er vokset op med en mor, der utallige gange har udvist omsorgssvigt og givet ham indblik i de voksnes liv, på en måde, et lille barn ikke skal se.

Men han prøver at genskabe sin mor. Ved at myrde unge kvinder, skalpere dem og sætte skalpen på en mannequindukke. Meget kunstnerisk udført, og en dag møder han kunstfotografen Anna (Nora Arnezeder), som falder totalt for hans mannequindukker.

Han falder også for hende, men de indre dæmoner og stemmer raser i ham ...

Og vanviddet slår ud i lys lue.

Instruktøren Franck Khalfoun har kastet sig ud i en noget vovelig affære. At lave et remake af William Lustigs Maniac fra 1980. Endda med Elijah Wood i den altoverskyggende hovedrolle. Jeg må indrømme, at jeg gruede for en frygtelig omgang sjask.

Men ... jeg blev ovenud begejstret. Khalfoun gjorde det.

Khalfoun har sin helt egen stil, som også ses i P2. Men her i remaken af Maniac har han virkelig tænkt ud af boksen - eller, i det her tilfælde, helt ud af skalpen.

Jeg er ikke helt vild med Elijah Wood, som efterhånden kun bliver kaldt Frodo. Men jeg må sige, at rollen som psykopatisk seriemorder passer perfekt.

Hans lille spinkle krop, det forholdsvis store hoved og så de ører ... Jo, han giver et imponerende indtryk af at være fuldstændig forrykt.

Elijah Wood er en fantastisk skuespiller. Det er bare synd, at han er sat i bås som hobbit. Han kan så meget mere, hvilket også kan ses i for eksempel The Oxford Murders og Day Zero.

Selve optagelserne er fantastiske. Man ser alt gennem Franks øjne og ser ham kun når han spejler sig eller kommer forbi en spejlreflektion.

Det giver et ekstra pift til filmen. Jeg har kun set den optagemetode en gang før, i Enter the Void.

På den måde får man meget mere sympati for personen. I dette tilfælde Frank og man nærmest ånder samtidig med ham. Selvom man måske ikke lige kan stå ved hans handlinger, bliver man i på en måde glad for ham og kan forstå ham.

Alt i alt blev jeg overrasket, glad og totalt underholdt med Maniac. Det er en yderst værdig remake, og skal stå ved siden af William Lustigs originale horror på hylden. Begge to er et must i samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017