Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Manden bag døren (2003)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Jesper W. Nielsen
Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Iben Hjejle, Per Oscarsson, Rita Angela m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Scanbox Entertainment
Udgivet: 16. februar 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1998 vakte Flemming Pedersen en del opsigt, da han satte sin døde far bag på sin Harley og kørte ham en sidste tur. Det er denne historie, Manden bag døren har sit afsæt i.

Svend (Nikolaj Coster Waldau) og hans kæreste Lizzie (Iben Hjejle) er henholdsvis dørmand og bartender på samme diskotek. Deres forhold er en kende anstrengt, da Svend er sygelig jaloux. Der er en masse regler, der skal overholdes, og gør de ikke det, bliver Lizzies liv et helvede af krævende spørgsmål.

Svends far Carl (Per Oscarsson) er en gammel, ondskabsfuld satan, der i den grad har forpestet livet og stadig gør for familien. Svends mor Esther (Rita Angela) frygter sin mand så meget, at hun er flyttet fra ham og gemmer sig i den nye lejlighed.

Broderen Bølle (Jens Arentzen) vil overhovedet ikke vide af sin far. Det er kun Svend, der prøver at dele sol og vind lige, hvilket i sagens natur ikke er nemt.

Carls store ønske er at komme en tur til Pisserenden igen, og gang på gang lover Svend at tage ham med på motorcyklen, men omstændighederne gør, at de aldrig kommer af sted. På Carls dødsleje lover Svend, at han nok skal komme tilbage til Pisserenden.

For læsere, der ikke kender København, skal det lige nævnes, at der er et område i det indre København, der har det lidet flatterende kælenavn: Pisserenden.

Nikolaj Coster-Waldau er fremragende som den maniske, jaloux, lettere paranoide og dog blide mand. Man kan simpelthen ikke lade være med at holde af ham, trods hans store fejl og mangler. Men svenske Per Oscarsson skal da lige fremhæves. Han giver sin rolle en god og overbevisende karakter. Han spiller sin rolle rigtig godt, det er lige før, man kan lugte ham, denne gamle, beskidte, lurvede djævel, som alligevel har følelser nederst på bunden.

Jeg kan helt klart anbefale denne lidt oversete danske film. Den er på sin egen om end lidt mærkelige måde rørende. Men om historien følger sandheden må stå hen i det uvisse, da virkelighedens Svend, Flemming Pedersen, i 2002 spillede russisk roulette og tabte.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017