Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Ma Ma (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Julio Medem
Medvirkende: Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia m.fl.
Varighed: 118 minutter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 23. september 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Magda (Penélope Cruz) er en smuk, ung kvinde. Hun er lærerinde og sommerferien står for døren. Hun ved dog, at hun er fyret efter sommerferien, hvilket ikke er så godt.

Ydermere er hendes mand Raul taget på ferie med en yngre model og en skilsmisse er uundgåelig. Magda er således blevet alene-mor til 10-årige Dani (Teo Planell). Han elsker fodbold og træner på et lilleputhold. Hans store drøm er at blive professionel fodboldspiller.

Magda har fået konstateret en lille knude i brystet og konsulterer gynækologen Julian (Asier Etxeandia). Han opdager hurtigt to knuder og fra da af går det stærkt med diagnosen: Brystcancer stadie III med cirka 70% chance for helbredelse.

Med denne besked i tankerne går hun til sin søns træningskamp. Her kommer hun i snak med talentspejderen og lilleputtræneren fra Real Madrid, Arturo (Luis Tosar).

Han modtager pludselig et alarmerende opkald fra hospitalet om at hans kone og datter har været ude for en ulykke. Magda tager omsorgsfuldt med som støtte, og dette er startskuddet til store forandringer i alles liv ...

Pyha for et hjerteskærende drama i 118 minutter. Det kan ikke skildres bedre end samtlige skuespillere har gjort i Ma Ma. Og selvom det er en frygtelig gribende historie, bliver den på ingen måde for meget.

Det er en tragisk historie, der fænger med det samme. Handlingen hænger fint sammen, og selvom det lyder som en jammerdal, er fortællingen det ingenlunde.

Alle følelser bliver vendt med humor, gråd, latter, vrede, omsorg, overskud og afmagt. Samt masser af kærlighed til livet, til andre og, ikke mindst, sig selv.

Som bekendt er det svært at være syg, men endnu sværere at være pårørende. Dette bliver hamret fast med syvtommer søm i Ma Ma.

Dels er hovedpersonen Magda syg og hendes pårørende lider. Dels har Arturo det meget svært og dette spejles i Magda, som pårørende. Meget smukt og rørende fortalt.

Penélope Cruz går rent ind under huden. Hun er en af Spaniens største og ypperste skuespillere og kendes fra blandt andre film som Head in the Clouds, Fanfan la Tulipe, Sahara og Bandidas.

Hun er en eminent skuespiller og helt fantastisk i rollen som Magda. Hvilken styrke og dog glasklar sårbarhed, hun udviser.

Men også de tre andre bærende roller, Teo Planell (Dani), Luis Tosar (Arturo) og Asier Etxeandia (Julian), er bemærkelsesværdige og karakterstærke.

Der er mange lag i historien, som kun bliver bedre og bedre jo flere gange, man ser den. Og den fortjener et bredt publikum og mange gensyn. Den sætter fokus på så mange følelser, samtaler og beslutninger, der følger i kølvandet på sygdom.

Jeg tror, at Ma Ma må være årets største tudefilm, men også en af de vigtigste film om alvorlig sygdom, mod, styrke og kærlighed. Den sætter mange tanker i gang og burde ses af alle, også mænd.

Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger. Ma Ma er et usædvanligt knusende drama, hvor skuespillet er i topklasse og alt spiller bare sammen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017