Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Magnetisørens femte vinter (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Morten Henriksen
Medvirkende: Rolf Lassgård, Ole Lemmeke, Johanna Sällström m.fl.
Varighed: 117 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 18. juni 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I en fredelig lille nordsvensk by går livet sin vante gang. Året er 1819 og de to læger, Dr. Selander (Rolf Lassgård) og Dr. Stenius (Gard B. Eidsvold), driver sammen byens lægeklinik.

Dr. Selander bor sammen med sin voksne datter Maria (Johanna Sällström), der er blind efter et tragisk uheld 10 år tidligere under den russiske invasion. Moderen er for længst død, og nu er det blot de to sammen.

Dr. Stenius har et godt øje til Maria, og det er både Stenius og Selanders håb og planer, at han en dag skal giftes med Maria. Hvis bare hun ville gengælde hans følelser.

En dag ankommer en fremmed med sin norske tjener til byen. Han præsenterer sig som magnetisør og læge. Der er en del skepsis i byen over denne kvaksalver, men med snilde og sin trofaste tjeners hjælp, får han møvet sig ind på Dr. Selander.

Magnetisøren, Friedrich Meisner (Ole Lemmeke), tilbyder at helbrede Maria for sin blindhed. Desperat tager Dr. Selander imod tilbuddet og trods Marias modstand, går Meisner i gang.

Hans teroier og praksis går i al sin "enkelthed" ud på, at sygdom skyldes et magnetisk fluidum i kroppen, der blokerer for hjernens egen helbredende virkning. Og med magnetisme og lettere hypnose kan Meisner få fluidummet til at flyde frit i kroppen igen, så patienten bliver rask.

Dr. Selander dækker sig ind under, at han vil undersøge Meisner og hans metoder videnskabeligt, og behandlingen begynder.

Dette er Dr. Stenius dybt utilfreds med. Både at Meisner kommer tæt på Maria og at Dr. Selander forsøger denne alternative behandlingsform. Så han iværksætter en undersøgelse af Meisner, og resultaterne er ikke ligefrem positive.

Men Maria genvinder sit syn - takket været Meisner. De forelsker sig i hinanden, bliver forlovet og hele byen er på den anden ende over denne fantastiske magnetitør, der kan helbrede. Blot ved magnetisme ...

Magnetisørens femte vinter (Magnetisörens femte vinter) er et spændende bekendtskab. Trods den er lidt treven til start. Jeg var ved at opgive et par gange, men den fortjener en kæmpe chance. For den vinder og fænger.

Især i kraft af det fantastiske med- og modspil mellem Rolf Lassgård (Dr. Selander) og danske Ole Lemmeke (Meisner). Det er et samspil, der slår gnister og gør hele oplevelsen både god og troværdig.

Rolf Lassgård kendes fra blandt andet Efter brylluppet samt som kommisær Wallander, fra den kendte krimi-serie. Han er fantastisk i sin rolle som den overbeskyttende far, der vil gøre alt for sin datter. Næsten.

Ole Lemmenke brænder igennem med sin magnetisme. Han er suveræn. Han kendes blandt andet for Den russiske sangerinde. Men til forskel fra Den russiske sangerinde, giver han i Magnetisørens femte vinter fuld gas og virker ganske interessant.

Alt i alt er Magnetisørens femte vinter en god og seværdig film, jeg helt klart kan anbefale. Den har en god historie og sætter et fint og tankevækkende spørgsmålstegn ved alternativ behandling kontra etableret lægebehandlig: Er det godt - eller skidt?
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017