Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Mænd der hader kvinder (2009)
 
 
  Genre: Thriller/Drama
Instruktør: Niels Arden Oplev
Medvirkende: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Sven-Bertil Taube, Peter Haber m.fl.
Varighed: 146 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. august 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Erhvervsjournalisten Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) er netop idømt tre måneders fængsel for bagvaskelse af en kendt finansmand.

Dette afholder dog ikke den tidligere direktør for en stor familie industrikoncern, Henrik Vanger (Sven-Bertil Taube), fra at tage kontakt til Mikael. Henrik Vangers niece, Harriet, forsvandt på mystisk vis 40 år tidligere. Nu vil den 82-årige Vanger have løst gåden om hendes forsvinden.

Før Vanger tog kontakt til Mikael Blomkvist fik han udarbejdet en grundig research på ham af en af Sveriges bedste hackere og researchere, den 24-årige Lisbeth Salander (Noomi Rapace). Hun er under værgemål og har sine problemer at slås med. Men hun begynder at interessere sig for Mikael Blomkvists opgave for Vanger.

Blomkvist finder ud af, at hun hacker sig ind i hans computer og filer, og han opsøger hende. Snart udgør de det perfekte team i opklaringen på Harriets forsvinden og mulige død. En opklaring der åbner op for familien Vangers dunkle hemmeligheder.

Mænd der hader kvinder (Män som hatar kvinnor) er den første filmatisering af Stieg Larssons romantrilogi om Mikael Blomkvist og ikke mindst Lisbeth Salander. Jeg hører nok til en af de få, der endnu ikke har læst bogen, men filmen gav mig lyst til at få fingre i den.

Handlingen og plottet er forrygende, og især Noomi Rapace i rollen som den hårde, piercede og stærkt tatoverede umyndiggjorte Lisbeth er fremragende. Man får lyst til at vide meget mere om hendes karakter. Hvilket forhåbenligt uddybes i to'eren Pigen der legede med ilden og den sidste Luftkastellet der blev sprængt.

Det er den danske filminstruktør Niels Arden Oplev, der står bag, og han har givet os andre store oplevelser før, blandt andet Drømmen og To verdener.

Mænd der hader kvinder kan varmt anbefales. Det er en uhyre spændende film med velspillende skuespillere og stærke dialoger hele vejen gennem. Så glem de kedelige genudsendelser i fjernsynet og sæt Mænd der hader kvinder i afspilleren, og få en god gang spænding i 146 minutter. Man bliver bestemt ikke skuffet, og filmen kan sagtens tåle et gensyn eller to.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017