Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
MacGruber (2010)
 
 
  Genre: Actionkomedie
Instruktør: Jorma Taccone
Medvirkende: Will Forte, Kristen Wiig, Ryan Phillippe, Val Kilmer m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. december 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da et russisk atomsprænghovede bliver stjålet af superskurken Dieter Kuss (Val Kilmer), bliver den tidligere specialagent MacGruber (Will Forte) bedt om at hjælpe med at finde det farlige legetøj.

MacGruber, der ellers menes omkommet efter Dieter Kuss myrdede hans kommende kone under bryllupsceremonien, er ikke meget for at deltage i eftersøgninge. Men da han erfarer, at det er Dieter Kuss, der menes at være bagmanden for tyveriet, er han straks fyr og flamme.

Sammen med to assistenter, Vicki St. Elmo (Kristen Wiig) og løjtnant Dixon Piper (Ryan Phillippe), går MacGruber nu i gang med at finde både sprænghovedet og sin ærkefjende. Det er dog ikke helt problemfrit, for MacGruber er langt fra som alle andre superhelte.

Han regner ellers sig selv som den ultimative krigsmaskine. En dræber, der ikke benytter sig af våben, men som udelukkende kan klare sig med sine hænder og sin snilde. Som for eksempel på det nærmeste at kunne forvandle to papirclips og et stykke brugt tyggegummi til et fuldt armeret F16 jagerfly.

Det er folkene bag Saturday Night Live, der står bag filmen MacGruber. En film, der egentlig er udsprunget af en serie sketches på det populære tv-show.

De humoristiske bagmænd formår at parodere en lang række actionfilm og -helte (se filmen og nyd selv at finde ud af, hvilke der bliver taget under kærlig, men langt fra nænsom behandling).

Det er bestemt ikke action, der mangler i MacGruber. Det er tydeligt, at budgettet ikke har fået lov til at sætte begrænsninger på effekterne i denne film. Så selv om det er ment som sjov og ballade, så er der rigeligt med action til at kunne tilfredsstille selv de mest action-hungrende.

Underholdningsværdien er meget høj. Ligeledes er der mange steder kælet for det rent tekniske. Billede og lyd er således helt i top.

Skuespillet er bestemt udmærket, men det er jo egentlig også meget taknemmelige roller. For i en film af denne type, skal roller jo nærmest overspilles i en grad, så det nærmer sig det pinlige. Og det gør ikke mindst Will Forte til fulde.

Er man til parodier og et godt grin, så er MacGruber et absoulut værdigt bud på knap halvanden times god underholdning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017