Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Macabre (1980)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Lamberto Bava
Medvirkende: Bernice Stegers, Stanko Molnar, Veronica Zinny m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. maj 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jane Baker (Bernice Stegers) er gift med Leslie og har to børn, Michael og storesøster Lucy (Veronica Zinny). Men familielivet er ikke nok for hende og hun har en hed affære med Fred (Roberto Posse).

De mødes hos Fred, der bor til leje hos den blinde instrumentmager Robert (Stanko Molnar) i en stor gammel villa i New Orleans. En dag er Jane på seksuel springtur og har efterladt sine to børn alene hjemme.

Lucy drukner sin bror i badekarret og ringer fortvivlet efter mor. Fuld af skyldfølelse, anger og moralske tømmermænd kører Fred og Jane afsted mod Janes hjem, men kører galt og Fred dør. Han bliver simpelthen halshugget i ulykken. Jane overlever - fysisk, men psykisk er hun ødelagt og bliver indlagt på psykiatrisk afdeling.

Et år efter bliver hun udskrevet. Frisk og klar til at møde livets udfordringer igen. Hun er imellemtiden blevet skilt fra Leslie, og han har forældremyndingheden over den nu meget unge kvinde Lucy.

Jane flytter ind i Freds gamle lejlighed hos den blinde Robert, og det varer ikke længe, før Robert hører vellystige lyde fra hendes soveværelse. Han undrer sig mere og mere samtidig med, at han selv bliver forelsket i Jane.

Macabre (Macabro) er meget lang tid om at komme i gang. Det er først hen mod slutningen, at spændingen stiger, og det er lidt lang tid at vente efter min mening.

Set med 1980-briller på, må Macabre have været vanvittig spændende og nervepirrende. Men i dag, hvor vi er så forvænte, er historien utrolig forudsigelig.

Man skal ikke forvente blod i stride strømme, men derimod en meget langsom, dvælende psykologisk opbygning af spændingen. Historien, som efter sigende er løseligt baseret på virkelige hændelser, er som sådan meget god, men skuespillet er bestemt ikke noget at juble over.

Lamberto Bava har det ikke fra fremmede. Han er barnebarn af Eugenio Bava (1886-1966), der stod bag kameraet i Italiens tidlige stumfilmsperiode, og søn af instruktøren Mario Bava, der er kendt for blandt andet Den blodige bugt (Reazione A Catena).

Macabre er en fin lille horrorfilm, men den får mig ikke helt op at ringe. Men helt klart en film, der hører til i samlingen af gyserfilm.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017