Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Månen over kirsebærtræerne (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Naomi Kawase
Medvirkende: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 15. september 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den bedrøvelige Sentaro (Masatoshi Nagase) bestyrer en lille dorayaki-bod. Han er ikke synderligt dedikeret og bryder sig faktisk ikke om de søde kager.

Dorayki er en traditionel sød, japansk kage. Den består af en lille pandekage ala amerikansk pandekage. Den bliver flækket og smurt med an, en azukibønnepasta og sødet med en form for sirup, mizuame.

Sentaro betjener de travle borgere, der haster forbi og lige trænger til noget sødt og varmt i farten. Han har også nogle skolepiger, der kommer fast hver dag, og så er der Wakana (Kyara Uchida).

En smuk, stille og forsagt teenagepige, der er usædvanlig efter japanske normer. Hun stræber nemlig ikke efter gode karakterer, uddannelse og karriere.

Jo, måske, men ikke hvis hendes mor har noget at skulle sige. Wakana skal ud og arbejde hurtigst muligt, for de mangler penge.

Wakana har fundet sig et lille fristed hos Sentaro. De kasserede dorayki får hun med hjem.

En dag kommer en ældre kvinde, Tokue Yoshii (Kirin Kiki), forbi. Hun ønsker at få en deltidsstilling, men Sentaro er ikke helt begejstret over ideen. For hun nærmer sig de 76 år og hendes hænder er stærkt forkrøblede.

Men den lille, livsglade kvinde insisterer, og da hun kommer med sin egen hjemmelavede bønnepasta, er han solgt. For det er noget af det bedste, han har smagt.

Ved hjælp af Tokues fantasiske bønnepasta, begynder den lille bod at blomstre op. Samtidig begynder de to at nærme sig hinanden mere og mere i dyb respekt.

Tokues enkle livsfilosofi er at alt og alle har en historie, og man skal bare lytte til den. Langsomt åbner de op for hinandens historier og bliver selv en del af en fælles historie.

Men desværre er der slanger i paradis. Og snart må Sentaro tage nogle tunge beslutninger ...

Månen over kirsebærtræerne (An) er et smukt, dybtfølt og stille drama, der kryber helt ind i smagsløgene. Man kommer hurtigt til at holde af personerne, især Kirin Kiki i rollen som den ukuelige Tokue.

Historien hænger fint sammen. Der er ikke så mange personer at holde styr på, og dem der er, yder alle toppræstationer. Månen over kirsebærtræerne har mange interessante lag i fortællingen, som man fordyber sig mere i ved andet gensyn.

Der er kælet for billedsiden. Det er eminent godt håndværk, som følger årstidernes farver og symbolik på fineste vis.

Månen over kirsebærtræerne er et ualmindelig smukt sansedrama om tre generationer, der finder sammen i et fællesskab. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til dette rørende drama.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017