Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Mål! (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Danny Cannon
Medvirkende: Kuno Becker, Stephen Dillane, Anna Friel m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 7. marts 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Denne film, der handler om, at forfølge sine drømme, er ganske vist en engelsksproget film, men meget af dialogen, særligt i begyndelsen, foregår på spansk. Denne sproglige detalje bør dog ikke være et problem, med mindre, man vælger at se filmen uden undertekster.

Hovedpersonen Santiago (Kuno Becker) har en drøm, han deler med millioner af andre unge i verden. Hans højeste ønske er nemlig, at blive professionel fodboldspiller og kunne leve godt af det.

Santiago, der er amerikansk statsborger, men stammer fra Mexico, har da også et åbenlyst talent, der får talentspejdere til at henvende sig. Derfor får den talentfulde storbydreng tilbud om, bl.a. at komme til England for at prøvespille for en af de store klubber. Og han følger, trods modvilje fra sin far, sin drøm. Ikke mindst med finansiel hjælp fra sin bedstemor.

Santiago ender i Newcastle, hvor han får sin sag for med en meget anderledes kultur, i forhold til den, han er vant til hjemmefra. Her kommer han ydermere på kant med holdets stjernespiller, hvilket giver en turbulent start på den nye tilværelse i et fremmed land, langt fra familien.

Filmen, der er filmet i bredformat, er utrolig flot lavet. Slet ingen tvivl om, at der er kælet for de filmiske detaljer. Faktisk vil jeg tillade mig at kalde den for gennemført flot og en oplevelse, man ikke bør gå udenom - uanset man er til fodbold eller ej.

For denne film handler om meget andet end fodbold, selv om der diskes op med mange foldbold-lækkerier undervejs. Filmen har nemlig et klart budskab: Følg dine drømme, og med hårdt arbejde kan du føre dem ud i livet. Dog ikke uden, at man som menneske sluger nogle kameler undervejs.

På en eller anden måde er det desuden utrolig befriende, at se en film, hvor emnet er fodbold og rent faktisk handler om det positive i fodbold, glæden ved at spille, og ikke det efterhånden fortærskede, men desværre stadig aktuelle, emne, fodboldvold på tilskuerpladserne og uden for stadions. I stedet fokuserer den på glæden ved fodbold.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017