Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Lykkevej (2003)
 
 
  Genre: Komedie/drama
Instruktør: Morten Arnfred
Medvirkende: Birthe Neumann, Ditte Gråbøl, Asger Reher, Jesper Lohmann m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Overklassefruen Sara (Birthe Neumann) bliver lige pludselig kasseret af sin mand Jan (Claus Bue). I et anfald af selvstændighedstrang forlanger hun ikke det store af manden, og hun må nu leje sig ind i et bette hus på Lykkevej i Valby, eller nærmere Vigerslev. Hun må sågar finde sig et arbejde, og bliver rengøringsassistent.

På Lykkevej er hele den danske hygge med småborgerlighed og intriger til følge samlet. Her er ægteparret Sus og Bo (Ditte Gråbøl og Asger Reher), som har spanske uger og salsadans på tapetet.

Holger (Niels Olsen), som arbejder inden for kommunikation (han er telemontør), og er vanvittig irriteret over Saras nabo, Robert (Jesper Lohmann), som er et rodehoved, der ydermere larmer om natten.

Man kender disse personligheder fra et stille villakvarter med deres vejfester, sladder over ligusterhækken og alligevel et mærkbart sammenhold. Det er pragtfuldt skildret.

Filmen byder på intet nyt, men den er så dejlig hjertevarm og befriende, og især skal Birthe Neumann fremhæves. Hun er godt nok en af mine favoritter inden for dansk film, men hun ER bare Sara - denne lettere frustrerede overklassefrue, som pludselig kommer ud i uvante "eventyr" og selv skal tage stilling til og ansvar for sit eget liv.

Jesper Lohmann, som den lidt mystiske Robert med en hemmelig indre smerte, giver også sin rolle en fin karakter. Birthe Neumann og Jesper Lohmann yder et smukt og spændende samspil i Lykkevej.

Birthe Neumann fik velfortjent den eftertragtede Robert statuette 2004 for årets kvindelige hovedrolle for netop rollen som Sara.

Lykkevej kan absolut anbefales. Den er lun og hjertevarm, en lille dansk perle med store og gode skuespilpræstationer. Og den kan sagtens ses igen og igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017