Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Luftkastellet der blev sprængt (2009)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Daniel Alfredson
Medvirkende: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Annika Hallin, Micke Spreitz m.fl.
Varighed: 147 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. marts 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Lisbeth Salander (Noomi Rapace) ligger hårdt såret på Sahlgrenska Sygehus i Gøteborg efter at være blevet skudt i hovedet af sin bror.

Politiet vil meget gerne anholde Lisbeth for drabsforsøget mod faderen, Alexander Zalachenko, der ligeledes ligger hårdt såret efter et øksehug på selvsamme sygehus. Men Lisbeth er stadig for svag til at blive afhørt.

I mellemtiden forsøger journalisten Mikael Blomkvist (Michael Nyquist) at få afsløret hele konspirationen mod Lisbeth Salander og udgive hele historien i tidsskriftet Millennium.

Men der er langt mere end blot en dysfunktionel familie. Det handler om spionage, dybe hemmeligheder og politik på meget højt plan. Mikael er på sporet, men det er der mange andre, der også er.

Luftkastellet der blev sprængt (Luftslottet som sprängdes) samler alle tråde og løse ender fra den første i trilogien, Mænd der hader kvinder, og to'eren, Pigen der legede med ilden. Det er lykkes godt, og den sidste i trilogien er en hæsblæsende værdig afslutning.

Desværre er det også et farvel til journalisten Mikael Blomkvist og ikke mindst den karismatiske karakter Lisbeth Salander. Henholdsvis spillet af Michael Nyqvist og Noomi Rapace.

Det er fortrinsvis Noomi Rapace, der i den grad har givet trilogien kant og bid, hvor Michael Nyqvist til tider har virket lidt vattet og hul. I en birolle ses Annika Hallin, som Mikael Blomkvists søster og Lisbeths advokat, Annika, og hun højner bestemt også standarden.

Selve plottet er fremragende i Luftkastellet der blev sprængt og viger ikke mange tommer fra bogen. Filmen er lidt langsom i starten og har en anelse besvær med at komme i omdrejninger, men når det sker, så er det bare om at læne sig tilbage og nyde filmen.

Jeg kan kun anbefale, at man river en dag ud af kalenderen. Forskanser sig foran fjernsynet, godt forsynet med lækkerier til ganen og nyder alle tre Millenium-film i en køre. Kun afbrudt af nødvendige pitstop på toilettet.

Det er svensk, når det er bedst. Luftkastellet der blev sprængt skuffer på ingen måde og er en fin slutning på Millenium-trilogien.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017