Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Luciano Pavarotti (2007)
 
 
  Genre: Opera
Instruktør: -
Medvirkende: Luciano Pavarotti, Leone Magiera
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: On Air
Udgivet: 21. januar 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 8. juni 1989 holdt Luciano Pavarotti koncert på Gran Theatre del Liceu i Barcelona akkomponeret af pianisten Leone Magiera, og heldigvis blev denne koncert optaget.

Nu har man muligheden for at høre og genhøre en af de største tenorer i verden, og det er en helt fantastisk koncert. Pavarotti er yderst veloplagt og det samme er publikum.

Pavarotti giver hele 22 numre, der spænder fra Rossinis muntre La Danza til Donizettis Una furtiva Lagrima fra L'elisir D'Amore og ikke et øje er tørt, når Pavarotti synger Mozarts Un'Aura amorosa fra Cosi fan tutte og Puccinis dejlige Donna non vida mai fra Manon Lescaut mi chiamo.

Af andre arier kan nævnes Nevicata, Serenata og O sole mio.

Ekstramaterialet byder på besøg i Pavarottis fødeby Modena, hvor han også døde. Biografi om hans barndom og opvækst, den internationale succes og dannelsen af De 3 Tenorer, som bestod af José Carreras, Plácido Domingo og Pavarotti. Derudover er der interviews både med tenoren selv og nogle af de mennesker, der stod bag ham. Pavarotti opnåede at komme i Guinness Rekordbog med to rekorder, en for flest fremkaldelser, nemlig 165 og en for flest mest solgte klassiske albums.

Luciano Pavarotti døde den 6. september 2007 og dermed døde en af de mest fantastiske sangere.

Billed og lyd er i top, og DVD'en fortjener fuld lydstyrke, så brug enten øretelefoner eller sørg for at naboerne ikke er hjemme. For det er en forrygende koncert, som kan nydes igen og igen.

Så op med benene på sofabordet, skænk et godt glas vin og forsvind ind i operaens verden med en af de største tenorer nogensinde. Og med et citat fra maestro himself, vil jeg give min varmeste anbefaling: "Et liv i musik, er et smukt levet liv, og det har jeg viet mit liv til".
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017