Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Lotto (2006)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Peter Schrøder
Medvirkende: Søren Pilmark, Ditte Gråbøl, Bjarne Henriksen, Thomas Bo Larsen, Sofie Stougaard m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. december 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lotto er dansk komedie, når det er bedst. En god historie, der tilmed er baseret påvirkelige hændelser, krydret med en perlerækkke af gode, danske skuespillere.

Historien er på mange måder yderst banal, men også tankevækkende menneskelig. For filmen handler nemlig om penge, og hvad netop penge kan drive os mennesker til at gøre mod andre og, i sidste ende, os selv.

Jørgen (Søren Pilmark) arbejder på fabrik. Her er han ikke kun tillidsmand, men også for en lottoklub. Han er ydermere en populær kollega, der går meget op i samværet med de øvrige medarbejdere uden for arbejdstiden.

Lottoklubben er i høj grad en del af dette samvær, for klubben har aldrig vundet en krone, trods de troligt spiller hver eneste uge og har gjort det i årevis. Sammen med de ugentlige kuponner fra lottoklubben har Jørgen også hver eneste uge indløst en kupon til sin kone, Gitte (Ditte Gråbøl), også uden gevinster.

Men pludselig en dag sidder Jørgen med en vinderkupon i hånden efter de ugentlige tal er udtrukket. Gevinsten er på 3,6 millioner kroner og de er vundet på en af lottoklubbens kuponner. Men det kunne jo lige så godt have været konens kupon ...

Jørgen beslutter sig for at beholde pengene for sig selv, hvilket hvirvler ham ind i en strøm af løgne for at holde det skjult. Snart tager den ene løgn den anden og historien udvikler sig med overraskende fart.

Mere vil jeg ikke afsløre her, andet end at det er en aldeles glimragende film. Det er en vinder, der til fulde fortjener de gode anmeldelser, den fik ved biografpremieren tidligere i år.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017