Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Lonely are the Brave (1962)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: David Miller
Medvirkende: Kirk Douglas, Walter Matthau, Michael Kane m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 29. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lonely are the Brave udspiller sig i starten af 1950'erne i New Mexico. Her er John W. "Jack" Burns (Kirk Douglas) et levn fra fortiden. Han er en cowboy, der hader pigtråd og hegn. Han er en anakronisme, der længes mod fordums tider.

Efter et værtshusslagsmål fremprovokerer Jack Burns en fængselsstraf til sig selv. Det giver ham nemlig mulighed for at hjælpe sin ven, Paul Bondi (Michael Kane), ud i friheden. Jack må dog tage flugten alene.

Sammen med sin elskede hest går turen op i bjergene. I hælene på Jack er en større politistyrke med Sheriff Morey Johnson (Walter Matthau) i spidsen. Politiet gør i modsætning til Jack brug af alle tænkelige, moderne hjælpemidler, så nettet snøres hastigt.

Det hele eskalerer, da Jack skyder en udlånt militærhelikopter ned. Det lykkes dog Jack at slippe væk sammen med sin elskede hest.

Men det moderne samfund er ikke til at slippe væk fra for en der lever i fortiden. Jack kommer således til kort, da han og hesten en regnfuld nattetime bliver ramt af en lastbil, fuldt lastet med toiletter.

Selv om filmen er produceret i 1962, har instruktøren valgt at indspille den i sort/hvid. Det er med til at fremhæve såvel det dystre i fortællingen som hovedpersonens drøm om tiden, som var.

Skuespillet er i top. Ikke mindst fra Kirk Douglas. Men så sandelig også for Walter Matthau, der her viser, hvorfor han siden blev en stor komiker på det hvide lærred.

Det er ikke en "ægte" western, selv om mange af elementerne indgår. Men det gør bestemt ikke filmen dårligere, og den kan kun anbefales.

En sjov detalje er, at flugten op i bjergene og nedskydningen af helikopteren for mange vil virke bekendt. Det er da heller ikke uden grund, da disse scener har været en del af inspiration til First Blood med Sylvester Stallone.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017