Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Lokummet brænder (1979)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Ken Wiederhorn
Medvirkende: John DiSanti, Charles Pitt, Roy Sekoff m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. april 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da kultfilmen Delta Kliken (Animal House) kom til verden i 1978 blev den inspiration for at hav af film med udgangspunkt i det amerikanske universitetsmiljø. Med flertallet af de senere film skåret over tilnærmelsesvis samme læst.

Lokummet brænder (King Frat) er bestemt ingen undtagelse. Man har sågar fundet en skuespiller, der ligner John Belushi fra forbilledet. John DiSanti, der skal forsøge at løfte arven, når bare ikke den afdøde stjerne til sokkeholderne i den sammenhæng.

Handlingen minder i grove træk også påfaldende om forbilledet. Studenterforeningen Pi Kappa Delta er generelt en pest for sine omgivelser, og medlemmerne går generelt ikke op i så meget andet end druk og at genere alle øvrige studenterforeninger på universitetet Yellowstream.

Pi Kappa Delta falder følgelig i unåde hos universitetets rektor. Og efter at have stjålet en anden studenterforenings maskot, skal Pi Kappa Delta medlemmerne til at kæmpe for deres videre tilværelse på området.

Jep, det lyder bekendt, og der er da heller ikke meget nyt at hente i den historie. Desværre formår Lokummet brænder heller ikke at vinde særlig meget på den humoristiske side.

I hvert fald ikke med mindre man er tilhænger af latrinær og særdeles smagløs humor. Instruktøren, Ken Wiederhorn, går tilsyneladende også ind for princippet om, at gentagelse fremmer forståelsen, for mange af plathederne må man som seer således stå model til gentagne gange.

For en gang skyld fristes jeg til at sige, at det er en lise, at filmen trods alt holder sig til en spilletid på under halvanden time. jeg vil dog være retfærdig og rose den gode lyd samt generelt hæderligt filmhåndværk.

Som allerede nævnt, findes der et hav af film med helt det samme tema. Jeg har selv stået model til en god flok efterhånden, og trods svingende kvalitet i udvalget, må jeg placere Lokummet brænder i den ringere del af hoben.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017