Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Løvernes Konge (1994)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: -
Medvirkende: Mufasa, Simba, Pumba m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Simba bliver født til at være den kommende konge, når hans far, Mufasa, engang går til de evige jagtmarker. Mufasas bror Scar vil ikke finde sig i, at Simba er den kommende konge, og han allierer sig med hyænerne for at få magten.

Scar får lokket Mufasa i døden og giver lille Simba skylden. Så fyldt af skyldfølelse og skam drager Simba ud på sletterne. Her bliver han venner med desmerdyret Timon og vortesvinet Pumba. En dag indser Simba, at han må tage kampen op med Scar og indtage sin retmæssige plads som dyrenes konge.

Løvernes konge havde premiere første gang i 1994 i USA, og den foreligger nu for første gang på DVD. Den er blevet digitaliseret helt ud i detaljen, og jeg må sige, at det er dæl'dulme nogle flotte og imponerende scenarier, der udspiller sig for ens øjne. Jeg har lige en lille kommentar: Jeg synes, at Simba som voksen, ikke rigtig ligner en løve, men lad det nu ligge. Løvernes konge har modtaget 2 Oscars, 3 Golden Globes og 4 Grammy'er, og det er fuldt ud fortjent.

Det er en rigtig god familiefilm, selvom visse scener er barske og meget voldsomme, så det er nok en god ide, at hele familien samles omkring denne flotte film. Oveni hatten er der en overflod af ekstramateriale, hele syv timers underholdning i form af spil, musikvideoer, fraklippede scener, interviews og meget mere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017