Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Living is Easy with Eyes Closed (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: David Trueba
Medvirkende: Javier Cámara, Natalia de Molina, Fransesc Colomer m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Anotther World Entertainment
Udgivet: 8. januar 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Antonio (Javier Cámara) er lærer på en lille skole i Francos Spanien i 1966. Han underviser blandt andet sine elever i engelsk, hvor han ofte benytter tekster fra Beatles-sange som undervisningsmateriale.

Antonio finder ud af, at John Lennon medvirker i filmen "How I Won the War", der er ved at blive indspillet i Almeria. Han beslutter sig for, at drage mod Sydspanien, for at møde sit store idol.

Knap har Antonio dog startet bilen, før han samler Belén (Natalia de Molina) op. Belén, der er både gravid og ugift, er skredet fra et hjem for unge kvinder, der er kommet i ulykkelige omstændigheder.

Snart efter gør Juanjo (Fransesc Colomer) rejseselskabet til en trio. Juanjo er stukket af hjemmefra, da hans far ikke vil lade ham beholde sin, for den tid, lange Beatles-frisure.

Bilturen mod Almeria forløber ikke helt uden problemer, men undervejs udvikler det sig til en slags venskab mellem de tre rejsefæller. Et venskab, der yderligere styrkes efter ankomsten til Almeria, hvor også Belén og Juanjo begynder at udvikle følelser for hinanden.

Samtidig slås alle tre med forskellige, mere eller mindre alvorlige, problemer. For eksempel erfarer Antonio hurtigt, at et møde et John Lennon ikke er helt så ligetil som forventet ...

Med Living is Easy with Eyes Closed (Vivir es fácil los ojos cerrados) har David Trueba, der er såvel manuskriptforfattter som instruktør, skabt et hjertevarmt drama. Det udfolder sig i et adstadigt tempo, men bestemt ikke uden en del humor undervejs.

Det gennemgående tema er centreret omkring regler og forventninger. Og, ikke mindst, at tro på sig selv og gøre tingene på en anden måde end normerne forudsætter. Uden at skele alt for meget til følgerne.

Med en spilletid på omkring en time og tre kvarter, skulle man tro, at Living is Easy with Eyes Closed med sit sindige tempo kunne blive en langtrukken affære. Men det er filmen bestemt ikke.

For på sin egen stilfærdige måde, formår Living is Easy with Eyes Closed faktisk at tryllebinde fra start til slut. Godt hjulpet af en smuk, tidstypisk billedside, en god, fængende historie og udmærket skuespil.

Alt i alt holder historien ganske godt og er mundet ud i en ganske seværdig film. At den så trækker på virkelige begivenheder som en del af både plot og clincher, gør bestemt ikke oplevelsen ringere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017